Skordalia

Skordalia

23 July 2020

 

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Skordalia este un preparat de origine grecească, absolut delicios și foarte ușor de realizat. Practic este un piure de cartofi cu usturoi, condimente și pătrunjel. Opțional, se pot adauga și fulgi de chilli ce îi oferă o aromă mai intensă.

 

Cartofii sunt o sursă de carbohidrați ce oferă energie iar usturoiul este un antibiotic natural, pe lângă gustul aromat pe care îl oferă oricărei rețete.

 

 

Valori nutriţionale per porţie : 330 kcal

 

Spor! 🌳

 


 

Reţeta

 

Timp de preparare: 40 minute

 

Porţii: 3

 

Ingrediente:

 

  • 1 kg cartofi roșii

  • 5 căței de usturoi

  • 1 lingură de tahini

  • 1 lingură fulgi de drojdie inactivă

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 1 lingură zeamă de lămâie

  • sare

  • piper

  • puțin pătrunjel mărunțit 

  • fulgi de chilli (opțional)

 

Instrucţiuni:

 

1. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert timp de 30 de minute.

 

2. Usturoiul se curăță, se taie mărunt și se pune deoparte.

 

3. După ce au fiert cartofii, se zdrobesc și se adaugă usturoiul, tahini, drojdia inactivă, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea și piperul. Se amestecă bine până devine un piure pufos și fin.

 

4. La final, se adaugă pătrunjel și opțional fulgi de chilli.

 

 

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Skordalia

 

Skordalia is a dish of Greek origin, absolutely delicious and very easy to prepare. Basically, it is a mashed potato with garlic, spices and parsley. Optionally you can add chili flakes that gives it a more intense flavor.

 

Potatoes are a source of carbohydrates that provide energy and garlic is a natural antibiotic, in addition to the aromatic taste it gives to any recipe.

 

Nutritional values per serving: 330 kcal

 

 

Recipe

 

Cooking time : 40 minutes

 

Portions: 3

 

Ingredients:

 

  • 1 kg of red potatoes

  • 5 cloves of minced garlic

  • 1 tbsp tahini

  • 1 tbsp inactive yeast flakes

  • 2 tbsp olive oil

  • 1 tbsp lemon juice

  • salt

  • pepper

  • chopped parsley 

  • chili flakes (optional)

 

Instructions:

 

1. Peel the potatoes, wash and cut them into cubes and then boil for 30 minutes.

 

2. Peel the garlic and mince it and then set aside.

 

3.  After boiling the potatoes, smash them and add the garlic, tahini, inactive yeast, olive oil, lemon juice, salt and pepper. Mix well until it becomes soft enough.

 

4. At the end, add parsley and optional chili flakes.

 

 

Enjoy! ❤️

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro