Buddha Bowl


Tu stii ce cumperi de la supermarket?

23 August 2019

Te-ai gândit vreodată cât de important este să citeşti ingredientele menţionate pe eticheta produselor alimentare? Acolo vei putea găsi toate informaţiile necesare pentru a te convinge să cumperi alimentul respectiv.

 

Deşi, hai să recunoaştem că ambalajul produsului este cel care ne convinge adesea şi cu cât este mai sugestiv şi mai frumos cu atât cresc şansele de a îl cumpăra. Anunţurile şi mesajele de promovare cât şi design-ul cât mai atractiv ne fac uneori să uităm să ne întrebăm dacă este şi sănătos să consumăm acel produs.

 

Adesea, fructele au aplicate nişte etichete formate din 4 sau 5 cifre care au o semnficaţie diferită. Codul format din 4 cifre ne spune că este un produs crescut convenţional şi foarte posibil contaminat cu pesticide. Produsul este bio doar dacă acel cod este din 5 cifre şi acesta începe cu cifra 9 iar dacă începe cu cifra 8 atunci este modificat genetic.

 

 

Dacă nu ştii ce înseamnă un ingredient atunci ar fi mai bine să te gandeşti de două ori înainte dacă o să cumperi sau nu produsul, deoarece de cele mai multe ori eticheta cuprinde anumite ingrediente sub forma unor substanţe chimice iar denumirea lor oficială nu este menţionată, tocmai pentru a nu ridica anumite suspiciuni consumatorului. În general, producătorii preferă să folosească denumirea alfanumerică de tip E unde se pot ascunde anumite substanţe chimice periculoase şi chiar cancerigene pentru corpul uman.

 

De aceea, este de preferat să verifici cu atenţie fiecare ingredient şi să ţi cont că alimentele cele mai sănatoase din punct de vedere nutriţional sunt cele care conţin cele mai puţine ingrediente iar ordinea specificată să înceapă de la cel mai nutritiv.

 

De asemenea, pe fiecare aliment trebuie menţionată eticheta compoziţională care face referire la toate componentele acestuia, inclusiv gramajul dar şi eticheta nutriţională şi specificarea alergenilor.

 

Nu uita de numărul de calorii care are un rol destul de important în dieta noastră şi ar fi de preferat să fie un numar cât mai mic şi să se acorde mai multă importanţă valorilor nutritive pentru a echilibra aportul de substanţe hrănitoare necesare organismului.

 

 

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro