Cum poţi să îţi încânţi papilele gustative la masa de prânz? Prepară această reţetă adăugând feniculul în dieta ta şi te vei bucura de un gust delicios, calorii puţine şi multe substanţe nutritive precum: minerale, vitamine, uleiuri esenţiale şi antioxidanti.
100 de grame de fenicul conţine mai exact 31 de calorii, 27 mg folaţi, 12 mg vitamina C, 414 mg potasiu.
Atunci când cumperi fenicul, ai grijă ca acesta să fie mic, alb, proaspăt, compact şi cu aromă intensă. Pentru a îl pregăti, taie-l la bază ca ceapa şi îndepărtează cele 2-3 frunze care acoperă bulbul de fenicul, restul poate fi tăiat felii sau cuburi.
Spor la gătit! 🌳
Reţeta
Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 4
Ingrediente:
3 cartofi medii
1 ceapă medie
1 fenicul
sare
oregano
cimbru
ghimbir
3 linguri de ulei
2 căţei de usturoi
2 l apă
smântână vegetală
Instrucţiuni:
1. Se taie toate legumele şi se pun la fiert la foc mediu.
2. După 25 de minute, se adaugă uleiul, smântana, condimentele după gust şi apoi se obţine o supă cremă folosind mixerul de mână sau cu ajutorul unui blender.
3. Se poate servi cu verdeţuri, crutoane sau fulgi de chilli.
Poftă bună! ❤️
contact@inspiratii.ro
”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”
Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.
Contact
contact@inspiratii.ro