Spaghete bolognese

Spaghete bolognese

15 April 2020

 

 

Tu ştii să găteşti pastele în mod corect?

 

Atunci când vrei să găteşti paste, trebuie să ştii că timpul de fierbere este esenţial şi că niciodată nu trebuie fierte mai mult decât este necesar, recomandarea fiind cu 2 minute mai puţin faţă de cât scrie pe cutie/ambalaj. 

 

De ce? Pentru a uşura digestia şi pentru a savura un gust cât mai autentic. De asemenea, pastele nu se clătesc cu apă dupa ce sunt fierte!

 

O altă regulă importantă este că pastele nu se pun la fiert în acelaşi timp cu apa, ci doar după ce aceasta începe să fiarbă, altfel rişti să fierbi pastele prea mult şi nu vor mai avea consistenţa ideală.

 

Pe lângă gust, în acest preparat mai regăseşti şi o cantitate considerabilă de proteine, fibre şi vitamine care contribuie în mod activ la un stil de viaţă sănătos şi diversificat. De aceea, este important să aplici regulile de mai sus!

 

Valori nutriţionale per porţie : 595 kcal

 

Spor la gătit! 🌳

 


Reţeta

 

Timp de preparare: 45 minute

 

Porţii: 3 

 

Ingrediente:

 

 • 300 g spaghete

 • 150 g linte verde /500 ml apă

 • 2 cepe medii

 • 1 morcov

 • 2 căţei de usturoi

 • 100 ml suc de roşii

 • 1 linguriţă de bulion

 • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

 • 3 linguri ulei de măsline

 • sare

 • boia dulce şi afumată

 • oregano

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Se curăţă ceapa şi morcovul, se taie mărunt şi se rumenesc în uleiul de floarea soarelui aproximativ 2 minute.

 

    2.    Se adaugă câte un vârf de linguriţă de boia dulce şi afumată, sare, oregano şi se amestecă cu o lingură de lemn.

 

    3.  Se adaugă lintea, apa, sucul de roşii, bulionul, se amestecă toate ingredientele şi se lasă la fiert la foc mediu timp de 30 minute, eventual acoperind tigaia cu un capac pentru a scădea perioada de fierbere. Nu uita să mai amesteci din când în când şi dacă este necesar să mai adaugi câte puţină apă.

 

    4.  După ce se opreşte focul, se lasă tigaia deoparte, acoperită cu un capac iar într-o oală se pune apa la fiert cu puţină sare.

 

    5.    Înainte ca apa să înceapă să clocotească, se adaugă spaghetele şi întotdeauna se vor lăsa la fiert cu 2 minute mai puţin faţă de cât scrie pe ambalaj. Este foarte important să respecţi timpul de fierbere altfel pastele vor fi prea fierte şi îngreunează digestia.

 

    6.    După ce s-au fiert, se scurg spaghetele de apă şi se amestecă cu uleiul de masline.

 

    7.   Spaghetele se pun în farfurie iar pe deasupra se adaugă sosul bolognese. Opţional, se pot adăuga şi frunze de busuioc pentru o aromă mai intensă.

 

Poftă bună! ❤️

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro