Salata de vinete este unul din preparatele ideale pentru micul dejun deoarece vinetele care reprezintă ingredientul principal au o mulţime de beneficii nutritive. Principalele beneficii sunt:
- au un conţinut scăzut de calorii şi grăsimi;
- acestea conţin fier, calciu, mangan, cupru, potasiu B1, B3, B5, B6;
- aportul de fibre ce contribuie la o digestie mult mai uşoară;
Sfat pentru alegerea vinetelor: tulpina care arată solidă şi verde indică prospeţimea şi este recomandat să le evitaţi pe cele bătrâne sau moi deoarece au un gust mai amar.
Sfat pentru păstrare: cumpăraţi o cantitate mai mare de vinete, coaceţi-le fie pe grătar, fie în cuptor, iar apoi este de preferat ca acestea să fie cântărite şi depozitate la congelator.
Reţeta
Timp de preparare: 5 minute
Porţii: 3
Ingrediente:
250 g vinete coapte
1/2 ceapă mică
1 lingură de tahini (cât mai dens)
1 căţel de usturoi
2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece (sau de măsline, în funcţie de preferinţă)
sare de Himalaya (după gust)
1 linguriţă de pătrunjel tocat
câteva boabe de piper roşu
Instrucţiuni:
1. Vinetele se pun la dezgheţat cu o noapte înainte;
2. Într-un robot de bucătarie se adaugă vinetele, ceapa, usturoiul, uleiul, sarea şi tahini;
3. Se mixează timp de 10 secunde sau până se ajunge la consistenţa dorită;
4. Conţinutul se adaugă într-un castron şi se presară pătrunjel şi piper roşu zdrobit;
5. Această salată se poate servi cu pâine integrală, crackers, lipie cât şi cu alte legume precum roşii, castraveţi sau ardei.
Poftă bună! ❤️
contact@inspiratii.ro
”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”
Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.
Contact
contact@inspiratii.ro