Icre

Salată de icre de amaranth

30 April 2020

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Aceasta este o inspiraţie minunată de mic dejun, fiind foarte hrănitor şi gustos. Icrele de amaranth reprezintă o alternativă vegetală la salata de icre din peşte, având mult mai mulţi nutrienţi şi fibre.

 

Mai jos, vei găsi câteva informaţii esenţiale pe care trebuie să le ştii despre amaranth:

 

🌿 este considerat regele cerealelor, un super aliment bogat în proteine, lizină, fier, vitamina C;

 

🌿 îmbunătăţeşte vederea deoarece conţine o cantitate considerabilă de vitamina A;

 

🌿 conform unor studii ştiinţifice s-a demonstrat că amaranthul poate ameliora şi preveni ulcerul gastric;

 

🌿 are proprietăţi antioxidante;

 

🌿 datorită nivelului crescut de calciu, această cereală sporeşte densitatea osoasă şi previne osteoporoza;

 

🌿 reduce colesterolul din sânge şi prin urmare este benefic pentru sănătatea inimii;

 

🌿 oferă o senzaţie de saţietate şi ajută la scăderea în greutate;

 

🌿 întăreşte sistemul imunitar;

 

Spor la gătit! 🌳

 


Reţeta

 

Timp de preparare: 25 minute

 

Porţii: 3

 

Ingrediente:

 

  • 150 g amaranth

  • 450 ml apă

  • 1 ceapă roşie

  • 1 lingură de smântână vegetală

  • 2 linguri de maioneză vegetală

  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

  • 2 linguri zeamă de lămâie

  • sare

  • chives (optional)

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Se pune la fiert amaranthul împreună cu apa, uleiul şi puţină sare, la foc mediu timp de 20 de minute.

 

    2.    Între timp, se taie mărunt o ceapă şi se amestecă cu smântâna, maioneza, zeama de lămâie şi sarea.

 

    3.  După ce s-a evaporat apa, atunci se opreşte focul şi se lasă la răcit pentru 10 minute.

 

 4. Apoi, se amestecă amaranthul împreună cu mix-ul din celelalte ingrediente.

 

    5.   Opţional, se poate decora cu ceapă roşie, chives, piper roşu sau chimen negru şi se consumă cu pâine integrală / seminţe.

 

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Amaranth salad

 

 

This is a wonderful breakfast inspiration, being very nutritious and tasty. Amaranth salad is an alternative to fish roe salad, with a lot more nutrients and fiber.

 

Below, you will find some essential information you need to know about amaranth:

 

🌿 it' s considered the king of cereals, a super food, rich in protein, lysine, iron, vitamin C.

 

🌿 improves the visual acuity because it contains a considerable amount of vitamin A;


🌿 according to some scientific studies it has been shown that amaranth can improve and prevent gastric ulcer;

 

🌿 it has antioxidant properties;

 

🌿 due to the high level of calcium, this cereal increases bone density and prevents osteoporosis;

 

🌿 lowers blood cholesterol and therefore is beneficial for heart health;

 

🌿 offers a feeling of satiety and helps to lose weight;

 

🌿 boosts immune system;

 

 

Recipe

 

Cooking time : 25 minutes

 

Portions: 3

 

Ingredients:

 

  • 150 g amaranth

  • 450 ml water

  • 1 medium red onion

  • 1 tbsp vegan cream

  • 2 tbsp vegan mayonnaise

  • 3 tbsp sunflower oil

  • 2 tbsp lemon juice

  • salt

  • chives (optional) 

 

Instructions:

 

    1.    Boil the amaranth with the water, oil and a pinch of salt, over medium heat for 20 minutes.

 

    2.    Meanwhile, finely mince the red onion and mix with cream, mayonnaise, lemon juice and salt.

 

    3.   After the water has evaporated then turn off the heat and leave to cool for 10 minutes.

 

   4.  Then mix the amaranth with the rest of the ingredients.

 

    5.    Optionally, it can be decorated with red onion, chives, red pepper or black cumin and consumed with wholemeal / seeds bread.

 

Enjoy! ❤️

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro