Salata cu legume la gratar

Salată de cartofi dulci şi legume la grătar

05 May 2020

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Această salată de cartofi dulci şi legume la grătar este delicioasă prin combinaţia legumelor la grătar, celor proaspete şi cartofilor dulci, dar în acelaşi timp destul de aromaţi. Se găteşte repede, este plină de nutrienţi şi este săţioasă.

 

Poate fi preparată la orice oră din zi, fiind o inspiraţie foarte sănătoasă prin contribuţia de proteine şi vitamine multiple, aducând un boost de energie.

 

Spor la gătit! 🌳

 


Reţeta

 

Timp de preparare: 30 minute

 

Porţii: 3

 

Ingrediente:

 

  • 3 cartofi dulci mici

  • 150 g sparanghel

  • 5 castraveţi mici

  • 200 g roşii cherry

  • 2 dovlecei mici

  • 4 fire de ceapă verde

  • 1 ceapă roşie

  • 1 ardei kapia

  • 1 avocado

  • 4 ridichi

  • 1 conservă de năut

  • oregano

  • sare

  • usturoi pulbere

  • seminţe decorticate de cânepă

  • 2 linguri de ulei

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie cuburi iar apoi se pun pe o hârtie de copt într-o tavă. Se amestecă împreună cu uleiul, usturoiul, sarea, oregano şi se lasă la cuptor la 200°C, timp de 20 de minute.

 

    2.    Între timp se taie sparanghelul, dovlecelul şi se rumenesc într-o tigaie grill, pe o parte şi pe cealaltă.

 

    3.  Castraveţii, ceapa verde, ceapa roşie, ardeiul kapia, ridichiile se taie felii şi se pun într-un castron împreună cu sparanghelul, dovlecelul şi năutul.

 

  4.   După ce s-au copt cartofii (se pot încerca cu o furculiţă), se lasă la răcit pentru câteva minute şi apoi se adaugă peste celelalte legume.

 

    5.    Roşiile şi avocado se feliază şi se amestecă la final iar opţional se pot adăuga seminţe de cânepă. După gust şi preferinţe, această salată se poate asezona cu sare şi alte condimente.

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Sweet potato salad with grilled vegetables

 

 

This sweet potato salad with grilled vegetables is delicious through the combination of grilled, fresh vegetables and sweet potatoes, but at the same time with such a great flavor. It can be cooked quickly, is full of nutrients and is filling.

 

Also, it can be prepared at any time of the day, being a very healthy inspiration through the contribution of multiple vitamins and protein, bringing an energy boost.

 

Recipe

 

Cooking time : 30 minutes

 

Portions: 3

 

Ingredients:

 

  • 3 small sweet potatoes

  • 150 g asparagus

  • 5 small cucumbers

  • 200 g cherry tomatoes

  • 2 small zucchini

  • 4 spring onion

  • 1 red onion

  • 1 red pepper

  • 1 avocado

  • 4 radishes

  • 1 can of chickpeas

  • salt

  • garlic powder

  • hemp seeds

  • 2 tbsp sunflower oil

 

Instructions:

 

    1.    Peel, wash and cut the potatoes into cubes and then place them on a baking sheet in a tray. Mix together with the oil, garlic, salt, oregano and bake in the oven at 200 ° C for 20 minutes.

 

    2.   Meanwhile, cut the asparagus, zucchini and brown them in a grill pan, on one side and on the other.

 

    3.   Cut the cucumbers, green onions, red onion, red pepper. radishes and put them in a bowl together with the asparagus, zucchini and chickpeas.

 

   4.  After the potatoes are cooked (you can try with a fork), leave to cool for a few minutes and then add them over the other vegetables.

 

   5.    Cherry tomatoes and avocado are sliced and mixed at the end and optionally you can add hemp seeds. This salad can be seasoned with salt and other spices as you wish.

 

Enjoy! ❤️

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro