Scroll down for the English version of the recipe
Risotto cu ciuperci este o rețetă simplă, gustoasă și rapidă ce îți va bucura papilele gustative prin aromele delicioase, care combinate oferă un gust desăvârșit și autentic.
Mai jos poți regăsi câteva beneficii ale ingredientelor principale folosite pentru acest preparat.
Beneficii:
Orez:
✔️ nu conține grăsimi și reduce nivelul colesterolului;
✔️ ameliorează hipertensiunea;
✔️ reduce riscul de apariție a cancerului;
✔️ este o sursă excelentă de energie prin aportul de carbohidrați;
✔️ întârzie apariția ridurilor sau a semnelor de îmbătrânire prematură;
Ciuperci:
✔️ sunt bogate în antioxidanti
✔️ reduce riscul de apariție a cancerului la sân;
✔️ sunt o importantă sursă de fibre, vitamine și minerale;
✔️ reglează sistemul digestiv;
✔️ întăresc firul de păr și contribuie la un ten sănătos;
✔️ contribuie la buna funcționare a sistemului reproductiv;
Valori nutriţionale per porţie : 369 kcal
Spor! 🌳
Reţeta
Timp de preparare: 25 minute
Porţii: 3
Ingrediente:
250 g orez arborio
500 ml apă
250 g ciuperci champignon
1 ceapă mărunțită
4 căței de usturoi mărunțiți
2 linguri de smântână (vegană)
1 lingură de vin
1 lingură drojdie inactivă
1 linguriță parmezan (vegan)
3 linguri ulei de măsline
1 lingură unt (vegan)
Instrucţiuni:
1. Într-o tigaie mai înaltă se rumenesc ceapa și usturoiul pentru 2 minute, apoi se adaugă ciupercile feliate și se amestecă ușor timp de 3 minute.
2. Se adaugă orezul, apa, sarea și se lasă la fiert aproximativ 20 de minute, la foc mic spre mediu iar tigaia să fie acoperită cu un capac.
3. La final, se adaugă untul, smântâna, drojdia inactivă, parmezanul și se amestecă ușor până se incorporează.
4. Se presară pătrunjel și se servește cu o salată la alegere.
Poftă bună! ❤️
Risotto with mushrooms is a simple, tasty and quick recipe that will delight your taste buds with delicious flavors, which combined offer a perfect and authentic taste.
Below you can find some benefits of the main ingredients used for this dish.
Benefits:
Rice:
✔️ does not contain fat and reduces cholesterol levels;
✔️ relieves high blood pressure;
✔️ reduces the risk of cancer;
✔️ is an excellent source of energy through the intake of carbohydrates;
✔️ delays the appearance of wrinkles or signs of premature aging;
Mushrooms:
✔️ are rich in antioxidants;
✔️ reduces the risk of breast cancer;
✔️ are an important source of fiber, vitamins and minerals;
✔️ regulate the digestive system;
✔️ strengthen the hair and contribute to a healthy skin;
✔️ contributes to the proper functioning of the reproductive system;
Nutritional values per serving: 369 kcal
Recipe
Cooking time : 25 minutes
Portions: 3
Ingredients:
250 Arborio rice
500 ml water
250 champignon mushrooms
1 minced onion
4 cloves of minced garlic
2 tbsp vegan sour cream
1 tbsp wine
1 tbsp inactive yeast
3 tbsp olive oil
1 tbsp vegan butter
1 tsp parmesan
Instructions:
1. In a higher skillet, brown the onion and garlic for 2 minutes, then add the sliced mushrooms and mix gently for 3 minutes.
2. Add the rice, water, salt and cook for about 20 minutes, on low to medium heat and cover the skillet with a lid.
3. At the end, add the butter, sour cream, inactive yeast, parmesan and mix gently until incorporated.
4. Sprinkle with parsley and serve with a salad of your choice.
Enjoy! ❤️
contact@inspiratii.ro
”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”
Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.
Contact
contact@inspiratii.ro