Ostropel

Cartofi hasselback cu pesto de spanac

15 February 2020

 

 


Reţeta

 

Ingrediente:

 

  • 10 cartofi mici

  • 150 g năut

  • 9-10 frunze de spanac

  • 5 căţei de usturoi

  • 100 g caju

  • boia dulce şi afumată

  • sare 

  • piper

  • usturoi granulat

  • 1 lg drojdie inactivă

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Năutul se pune la fiert aproximativ 25 de minute, se lasă la racit, se scurge şi apoi se pune într-un castron, eventual de inox, în care se amestecă cu sare, piper, boia dulce şi afumată, usturoi granulat şi 2 linguri de ulei aromat cu rozmarin şi oregano;

 

    2.    Într-o tavă mai mare se pune o foaie de copt iar separat pe un tocător se feliază cu grijă cartofii cu un cuţit cu lamă subţire şi apoi se adaugă în tavă, împreună cu năutul;

 

    3.    Tava se introduce în cuptor la foc mediu şi între timp se pregăteşte pesto de spanac;

 

    4.    Pesto de spanac se realizează prin mixarea spanacului, drojdiei, usturoiului, caju-ului şi sării într-un robot sau blender;

 

    5.    După 25 de minute, se scoate tava din cuptor şi se adaugă pesto peste cartofi şi se mai lasă încă 10 minute, în funcţie de cât de crocanţi se doresc cartofii;

 

    6.    Se servesc cu gogoşari în oţet sau cu o salată la alegere.

 

 

Poftă bună! ❤️


 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro