Ratatouille

Ratatouille

18 April 2020

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Deşi este un preparat care merită să fie savurat aşa cum este el, datorită gustului subtil de busuioc şi usturoi dar şi a legumelor care sunt destul de clasice, această reţetă poate fi adaptată unui preparat cu paste integrale.

 

Secretul acestei reţete constă în busuioc, sucul de roşii şi brânza maturată din caju care se combină atât de bine în crearea gustului perfect.

 

Spor la gătit! 🌳

 


Reţeta

 

Timp de preparare: 60 minute

 

Porţii: 4

 

Ingrediente:

 

  • 2 dovlecei zucchini

  • 7 roşii mici 

  • 1 vânătă medie

  • 2 cepe medii tocate mărunt

  • 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt

  • 200 ml suc de roşii

  • 150 ml apa

  • 3 linguri ulei de floarea soarelui

  • câteva frunze de busuioc şi oregano

  • brânză vegetală maturată (din caju, cu ierburi mediteraneene)

  • sare

  • usturoi pulbere

  • boia dulce

  • piper

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Într-o tigaie mai înaltă se rumeneşte în ulei ceapa şi usturoiul timp de 2 minute la foc mediu, apoi se adaugă sucul de roşii, apa, sarea, piperul, boiaua şi usturoiul pulbere.

 

    2.    După 5 minute, busuiocul şi oregano se taie mărunt şi se adaugă în sos, amestecând uşor cu o lingură de lemn. Se lasă la fiert 2 minute şi apoi se opreşte focul.

 

    3.  Între timp, dovleceii, vânăta şi roşiile se feliază cât mai subţire, aproximativ 1 mm şi se adaugă pe rând în tigaia cu sos, în mod alternativ şi circular ( zucchini, vânăta şi roşia). Dacă vânăta este prea mare atunci aceasta se poate tăia pe jumătate.

 

 

    4.  Tigaia se introduce în cuptorul preîncălzit la 200° C şi se găteşte timp de 35 de minute până devin legumele moi.

 

    5.  Cu 5 minute înainte să scoţi tigaia din cuptor, busuiocul, oregano şi brânza se vor tăia mărunt şi se vor folosi pentru asezonarea fiecărei farfurii.

 

Poftă bună! ❤️


 

Ratatouille

 

Although it is a dish that deserves to be enjoyed as it is, due to the subtle taste of basil and garlic but also of the vegetables that are quite classic, this recipe can be adapted as well to a dish with whole pasta.

 

The secret of this recipe consists of basil, tomato sauce and matured cheese from cashew that combine so well in creating the perfect taste.

 

Recipe

 

Cooking time : 60 minutes

 

Portions: 3

 

Ingredients:

 

  • 2 small zucchini

  • 7 small tomatoes

  • 1 medium eggplant

  • 2 medium chopped onions 

  • 3 cloves of minced garlic

  • 200 ml tomato sauce

  • 150 ml water

  • 3 tbsp sunflower oil

  • few leaves of basil and oregano

  • matured vegan cheese (cashew cheese)

  • sweet paprika

  • pepper

  • salt

  • garlic powder

 

Instructions:

 

    1.    In a higher skillet, brown the onion and garlic in oil for 2 minutes over medium heat, then add the tomato juice, water, salt, pepper, paprika and garlic powder.

 

    2.    After 5 minutes, the basil and oregano are finely chopped and added to the sauce, gently mixing with a wooden spoon. Leave to boil for 2 minutes and turn off the heat.

 

    3.  Meanwhile, zucchini, eggplant and tomatoes are sliced very thin, about 1 mm and added in a row in the skillet, alternately and circularly (zucchini, game and tomato). If the eggplant is too big then it can be cut in half.

 

 

    4.  The skillet is placed in the preheated oven at 200 ° C and cooked for 35 minutes until the vegetables are soft.

 

    5.    With 5 minutes before removing the skillet from the oven, then the basil, oregano and cheese will be finely chopped and used to season each dish.

 

 

Enjoy! ❤️

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro