Drob cu ciuperci

Porridge cu lapte de cocos şi scorţişoară

23 February 2020

 

Această reţetă are un grad de dificultate redus şi poate fi facută foarte rapid ce egalează prin conţinutul ridicat de fibre, calciu şi numeroasele vitamine.

 

Beneficii:

- reduce apetitul;

- reduce riscul de diabet de tip 2;

- reglează nivelul tensiunii arteriale;

- întăreşte sistemul imunitar;

- reduce stresul oxidativ;

- reduce nivelul colesterolului;

- îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului digestiv;

- ajută la controlul greutăţii corporale;

- are efect antiinflamator;

- contribuie la sănătatea inimii;

- ameliorează simptomele răcelii;

- previne apariţia atacului vascular cerebral;

- reglează funcţiile endocrine;


Reţeta

 

Timp de preparare: 15 minute

 

Porţii: 2

 

Ingrediente:

 

  • 100 g cereale integrale de ovăz

  • 1/2 linguriţă de scorţişoară

  • 1 lingură de zahăr de cocos

  • 200 ml de lapte de cocos

  • câteva nuci zdrobite

  • 1 lingură de cătină proaspată

  • 1 căpşună

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Într-o tigaie uşor înaltă se adaugă cerealele, scorţişoara, zahărul, laptele şi se amestecă la foc mic timp de 3 minute sau până când se evaporă tot lichidul;

 

    2.    Se lasă la răcit 10 minute şi apoi conţinutul se adaugă în castroane mai mici;

 

    3.    Se feliază căpşuna, se zdrobesc nucile şi le punem peste porridge, împreună cu cătina.

 

    4.    Această reţetă se poate servi şi cu alte fructe, precum banane, afine, smochine etc.

 

Poftă bună! ❤️


Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro