Această reţetă are un grad de dificultate redus şi poate fi facută foarte rapid ce egalează prin conţinutul ridicat de fibre, calciu şi numeroasele vitamine.
Beneficii:
- reduce apetitul;
- reduce riscul de diabet de tip 2;
- reglează nivelul tensiunii arteriale;
- întăreşte sistemul imunitar;
- reduce stresul oxidativ;
- reduce nivelul colesterolului;
- îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului digestiv;
- ajută la controlul greutăţii corporale;
- are efect antiinflamator;
- contribuie la sănătatea inimii;
- ameliorează simptomele răcelii;
- previne apariţia atacului vascular cerebral;
- reglează funcţiile endocrine;
Reţeta
Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 2
Ingrediente:
100 g cereale integrale de ovăz
1/2 linguriţă de scorţişoară
1 lingură de zahăr de cocos
200 ml de lapte de cocos
câteva nuci zdrobite
1 lingură de cătină proaspată
1 căpşună
Instrucţiuni:
1. Într-o tigaie uşor înaltă se adaugă cerealele, scorţişoara, zahărul, laptele şi se amestecă la foc mic timp de 3 minute sau până când se evaporă tot lichidul;
2. Se lasă la răcit 10 minute şi apoi conţinutul se adaugă în castroane mai mici;
3. Se feliază căpşuna, se zdrobesc nucile şi le punem peste porridge, împreună cu cătina.
4. Această reţetă se poate servi şi cu alte fructe, precum banane, afine, smochine etc.
Poftă bună! ❤️
contact@inspiratii.ro
”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”
Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.
Contact
contact@inspiratii.ro