Placinta de mere, de post

Plăcintă de mere

10 May 2020

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Această reţetă de plăcintă de mere este adaptată celei americane iar secretul crustei aurii este ungerea acesteia la final cu sirop de agave diluat cu puţină apă şi rumenirea acesteia la arzătorul de deasupra tăvii (dacă există).

 

Pe lângă faptul că este uşor de preparat, aduce şi o savoare delicioasă şi un miros de îţi vine să o devorezi singur.

 

Spor la gătit! 🌳

 


Reţeta

 

Timp de preparare: 45 minute

 

Porţii: 4

 

Ingrediente:

 

Aluat:

 

  • 100 g făină albă de grâu

  • 150 g făină integrală de grâu

  • 150 ml apă

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1 plic de drojdie uscată de 7 grame

  • 1 vârf de sare

 

Umplutură:

 

  • 6 mere galbene (curăţate de coajă)
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară
  • 5 linguri de fructoză
  • 1/2 esenţă de vanilie

 

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Într-o castron se amestecă apa, uleiul, drojdia, sarea şi apoi se adaugă făina şi se frământă 1-2 minute până se obţine o textură fină si nu se mai lipeşte de mâini.

 

    2.    Se lasă la crescut într-un loc cald, timp de 45 de minute.

 

    3.  Între timp, se rad merele şi se pregăteşte umplutura pentru plăcintă. Într-o tigaie mai înaltă se adaugă merele rase, scorţişoara, esenţa de vanilie, fructoza şi se lasă la foc mediu, amestecând uşor din când în când, timp de 5 minute.

 

   4.   Se întinde foaia de plăcintă, de preferat în forma rotundă şi se pune în tavă peste care am pus în prealabil o foaie de copt.

 

    5.    Se adaugă umplutura de mere peste foaia de plăcintă şi se distribuie uniform.

 

    6. Se taie marginile în exces şi se împătureşte precum în imaginea de mai jos, optând pentru un decor împletit.

    7.  Se introduce tava în cuptor şi se lasă la copt timp de 20-25 de minute, la 200°C. Se serveşte rece, după cel puţin 1 oră.

Poftă bună! ❤️

 


 

Apple pie

 

This apple pie recipe is adapted to the American one and the secret of the golden crust is to grease it at the end with agave syrup diluted with a little water and brown it on the burner above the tray (if exists)

 

Recipe

 

Cooking time : 45 minutes

 

Portions: 4

 

Ingredients:

 

Dough:

 

  • 100 g white flour
  • 150 g whole wheat flour

  • 150 ml water

  • 2 tbsp olive oil

  • 7 g of dry yeast

  • a pinch of salt

 

Filling:

  • 6 yellow apples (peeled)
  • 1/2 tsp cinnamon
  • 5 tbsp fructose
  • 1/2 vanilla essence

 

Instructions:

 

    1.     In a bowl mix the water, oil, yeast, salt and then add the flour and knead for 1-2 minutes until is smooth and even.

 

    2.   Let the dough to rise in a warm place for 45 minutes.

 

    3.   Meanwhile, grate the apples and prepare the pie filling. In a higher pan add the grated apples, cinnamon, vanilla essence, fructose and leave on medium heat, stirring lightly from time to time, for 5 minutes.

 

   4.   Roll the dough sheet, preferably in a round shape and put it in the tray over which previously place a baking sheet.

    5.   Add the apple filling over the pie sheet and distribute evenly.

 

   6. Cut off the excess edges and fold as in the image below:

   7. Put the tray in the oven and bake for 20-25 minutes at 200 ° C. Serve cold, after at least 1 hour.

 

Enjoy! ❤️

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro