Reţeta
Ingrediente:
500 g ciuperci pleurotus
200 ml suc de roşii
2 cepe medii
5 căţei de usturoi
cimbru
boia dulce
sare
piper
usturoi granulat
pătrunjel
Instrucţiuni:
1. Se curăţă cepele, se spală, se taie mărunt şi apoi se rumenesc la foc mic într-o oală medie, în care adăugăm 4-5 linguri cu ulei;
2. Cât timp se rumeneşte ceapa, se curăţă caţeii de usturoi şi 2 dintre ei, se taie felii şi se adaugă peste ceapă;
3. Între timp, se spală ciupercile şi se taie cotorul acestora iar mai apoi ce rămâne se taie bucăţi mici, sau se pot felia, în funcţie de mărimea dorită;
4. Se verifică ceapa şi usturoiul să nu se ardă şi se poate adăuga treptat 100 ml de apă şi sucul de roşii;
5. Se dă la foc mediu şi se adaugă ciupercile, sare după gust, piper, boia şi usturoiul granulat iar mai apoi se amestecă;
6. Se lasă la fiert până iese apa din ciuperci şi după 5 minute se amestecă iar cu o lingură de lemn;
7. După 5 minute, se adaugă cei 3 caţei de usturoi zdrobiţi şi 1 linguriţă cu cimbru uscat şi se amestecă;
8. Se mai lasă încă 3 minute pe foc sau până când se obţine consistenţa dorită a sosului;
9. Se serveşte cu mămăligă şi la final se adaugă şi pătrunjelul.
Poftă bună! ❤️
contact@inspiratii.ro
”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”
Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.
Contact
contact@inspiratii.ro