Drob cu ciuperci

Ostropel de ciuperci pleurotus

11 February 2020

 

 


Reţeta

 

Ingrediente:

 

  • 500 g ciuperci pleurotus

  • 200 ml suc de roşii

  • 2 cepe medii

  • 5 căţei de usturoi

  • cimbru

  • boia dulce

  • sare 

  • piper

  • usturoi granulat

  • pătrunjel 

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Se curăţă cepele, se spală, se taie mărunt şi apoi se rumenesc la foc mic într-o oală medie, în care adăugăm 4-5 linguri cu ulei;

 

    2.    Cât timp se rumeneşte ceapa, se curăţă caţeii de usturoi şi 2 dintre ei, se taie felii şi se adaugă peste ceapă;

 

    3.    Între timp, se spală ciupercile şi se taie cotorul acestora iar mai apoi ce rămâne se taie bucăţi mici, sau se pot felia, în funcţie de mărimea dorită;

 

    4.    Se verifică ceapa şi usturoiul să nu se ardă şi se poate adăuga treptat 100 ml de apă şi sucul de roşii;

 

    5.    Se dă la foc mediu şi se adaugă ciupercile, sare după gust, piper, boia şi usturoiul granulat iar mai apoi se    amestecă;

 

    6.    Se lasă la fiert până iese apa din ciuperci şi după 5 minute se amestecă iar cu o lingură de lemn;

 

    7.     După 5 minute, se adaugă cei 3 caţei de usturoi zdrobiţi şi 1 linguriţă cu cimbru uscat şi se amestecă;

 

    8.    Se mai lasă încă 3 minute pe foc sau până când se obţine consistenţa dorită a sosului;

 

    9.    Se serveşte cu mămăligă şi la final se adaugă şi pătrunjelul.

 

Poftă bună! ❤️


 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro