Ostropel

Ostropel cu chifteluţe şi suc de roşii

29 April 2020

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Pentru că tot au rămas muuulte chifteluţe din cele 72, atunci m-am gândit cum aş putea să le incorporez în alte reţete, aşa că ostropelul cu chifteluţe şi suc de roşii este o inspiraţie delicioasă care poate fi servită în multe feluri dar şi în funcţie de gusturile proprii.

 

Prin urmare, această reţetă poate fi servită în mod cât mai simplu cu mămăligă dar şi cu alte preparate precum piure, paste, orez etc. Secretul acestui ostropel constă în usturoi şi cimbru deoarece acestea oferă o aromă intensă şi un gust desăvârşit. 

 

Dacă chifteluţele sunt deja preparate, atunci timpul de gătire se reduce la 20 de minute, altfel va fi de 80 de minute.

 

Spor la gătit! 🌳

 


Reţeta

 

Timp de preparare: 20 minute

 

Porţii: 2

 

Ingrediente:

 

  • 16 chifteluţe ( Reteta aici )

  • 200 ml suc de roşii

  • 150 ml apă

  • 2 cepe medii tocate mărunt

  • 7 căţei de usturoi mărunţit

  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

  • piper

  • boia dulce

  • sare

  • usturoi pulbere

  • cimbru

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul, lăsând deoparte 3 căţei de usturoi.

 

    2.    Într-o tigaie mai înaltă se adaugă 3 linguri de ulei, ceapa şi usturoiul şi se rumenesc timp de 2 minute.

 

    3.  Se adaugă sucul de roşii, apa şi condimentele şi se amestecă cu o lingură de lemn. Se lasă la fiert timp de 5 minute, apoi se adaugă şi chifteluţele.

 

 4. Se zdrobeşte restul de usturoi până devine ca o pastă, se adaugă peste sos şi se amestecă uşor.

 

    5.    Se mai lasă la fiert încă 5 minute la foc mic, iar în funcţie de consistenţă  şi gust se mai poate adăuga apă/sare.

 

    6.    Acest preparat se poate servi cu paste, piure, mămăligă sau cum îţi doreşti. 

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Vegan meatballs stew with garlic and tomatoes sauce

 

Because there are still many vegan meatballs left out of the 72, then I thought how I could incorporate them in other recipes, so the vegan meatballs stew with garlic and tomato sauce is a delicious inspiration that can be served in many ways but also depending on your choices.

 

Therefore, this recipe can be served in a very simple way with polenta but also with other dishes such as smashed potatoes, pasta, rice, etc. The secret of this stew consists of garlic and thyme because they offer an intense flavor and exquisite taste.

 

If the vegan meatballs are already cooked, then the cooking time is reduced to 20 minutes, otherwise it will be 80 minutes.

 

Recipe

 

Cooking time : 20 minutes

 

Portions: 2

 

Ingredients:

 

  • 16 vegan meatballs ( Recipe here )

  • 200 ml tomatoes sauce

  • 150 ml water

  • 2 medium onions, finely minced

  • 7 cloves of minced garlic

  • 3 tbsp sunflower oil

  • pepper

  • sweet paprika

  • salt

  • garlic powder

  • thyme

 

Instructions:

 

    1.    Finely mince the onion and garlic, leaving aside 3 cloves of garlic.

 

    2.    In a higher skillet add 3 tablespoons of oil, onion and garlic and brown for 2 minutes.

 

    3.   Add the tomato sauce, water and spices and mix with a wooden spoon. Let it boil for 5 minutes, then add the vegan meatballs.

 

  4.  Crush the rest of the garlic until it becomes a paste, add it over the sauce and mix gently.

 

    5.    Let it boil for another 5 minutes on low heat, and depending on the consistency and taste, then may be added more water / salt.

 

    6.    This dish can be served with pasta, smashed potatoes, polenta or as you wish.

 

Enjoy! ❤️

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro