Orez thai picant

Orez thai picant cu porumb și ciuperci pleurotus

02 July 2020

 

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Orezul thai picant cu porumb și ciuperci pleurotus este un preparat ușor, rapid și sănătos. Prepararea orezului thai sau jasmine se poate face în 2 moduri, fie se folosește un aparat electric special, fie în mod tradițional pe aragaz. 

 

Acest tip de orez atunci când este gătit trebuie să fie puțin mai tare, cum este cel chinezesc, așadar nu trebuie fiert prea mult altfel se va modifica puțin gustul și calitatea preparatului.

 

Personal, recomand folosirea aparatului special datorită faptului că este mai rapid și mai ușor de folosit, în plus nu trebuie supravegheat, se oprește când orezul este gata și are o funcție de menținere a căldurii.

 

 

Valori nutriţionale per porţie : 325 kcal

 

Spor! 🌳

 


 

Reţeta

 

Timp de preparare: 20 minute

 

Porţii: 2

 

Ingrediente:

 

  • 150 g orez thai sau jasmine

  • 250 ml apă

  • 500 g ciuperci pleurotus

  • 150 g porumb

  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

  • sare

  • turmeric

  • fulgi de chilli

  • boia dulce

  • usturoi granulat

  • puțin pătrunjel mărunțit (opțional)

 

Instrucţiuni:

 

1.  Orezul se pune la fiert împreună cu uleiul, sarea, turmericul și se amestecă ușor. Se lasă la fiert aproximativ 15 minute sau până se evaporă apa. Pentru acest tip de orez, oala nu se acoperă cu un capac în timpul preparării.

 

2. Între timp, se spală ciupercile și se amestecă cu boia dulce, usturoi granulat și sare. 

 

3.  Într-o tigaie grill încinsă se adaugă treptat ciupercile și porumbul și după gătirea acestora se pun separat pe o farfurie.

 

4. După ce s-a fiert orezul, se adaugă ciupercile, porumbul, fulgii de chilli și se amestecă până se incorporează.

 

5. Se presară pătrunjel și se poate servi cu 2-3 linguri de iaurt vegetal, având un efect răcoros.

 

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Thai spicy rice with grilled corn and oyster mushrooms 

 

Thai spicy rice with grilled corn and oyster mushrooms is an easy, quick and healthy dish. Thai or jasmine rice can be prepared in 2 ways, either using a special electric appliance or traditionally on the stove.

 

This type of rice when is cooked must be slightly harder, like the Chinese one, so it should not be boiled too much otherwise the taste and quality of the dish will change a little.

 

Personally, I recommend using the special appliance due to the fact that it is faster and easier to use, in addition it does not need to be monitored, it stops when the rice is ready and has a heat retention function.

 

Nutritional values per serving: 325 kcal

 

 

Recipe

 

Cooking time : 20 minutes

 

Portions: 2

 

Ingredients:

 

  • 150 g Thai or Jasmine rice

  • 250 ml water

  • 500 g oyster mushrooms

  • 150 g corn

  • 3 tbsp sunflower oil

  • salt

  • turmeric

  • chilli flakes

  • sweet paprika

  • granulated garlic

  • chopped parsley (optional)

 

Instructions:

 

1. Boil the rice together with the oil, salt, turmeric and mix gently. Let it boil for about 15 minutes or until the water evaporates. For this type of rice, do not cover the pot with a lid during cooking.

 

2. Meanwhile, wash the mushrooms and mix with paprika, granulated garlic and salt.

 

3. In a hot grill pan, gradually add the mushrooms and corn and after cooking, place them separately on a plate.

 

4. After the rice is cooked, add the mushrooms, corn, chilli flakes and mix until incorporated.

 

5. Sprinkle with parsley and serve with 2-3 tablespoons of vegan yogurt, having a cool effect.

 

 

Enjoy! ❤️

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro