Orez cu lamaie, naut si oregano

Orez cu lămâie, năut și oregano

08 January 2021

 

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

 

Aceasta este o inspiraţie delicioasă pentru cină cât și pentru prânz, fiind o variantă foarte sănătoasă și sățioasă. Se prepară destul de repede, cu puțin efort și cu niște ingrediente de bază care oferă un gust destul de aromat.

 

Mai jos, vei găsi câteva informaţii esenţiale pe care trebuie să le ştii despre oregano:

 

🌿 are proprietăți antibacteriene puternice și s-a dovedit științific că uleiul esențial de oregano împiedică dezvoltarea bacteriei E. Coli și previne apariția unei posibile infecții;

 

🌿 este bogat în antioxidanți iar compușii din oregano ajută la distrugerea celulelor canceroase, prin urmare fiind de mare ajutor în lupta împotriva cancerului;

 

🌿 datorită faptului că acesta conține cymophenol și tymol, este considerat ideal pentru reducerea infecției virale cât și pentru prevenția acesteia;

 

🌿 ajută la neutralizarea radicalilor liberi și la reducerea inflamației;

 

🌿 este ideal în cazul infecțiilor urinare și parazitare;

 

🌿 poate fi introdus ușor în alimentație, fiind o plantă care se găsește în majoritatea magazinelor și oferă un gust destul de plăcut și aromat.

 

 

Spor la gătit! 🌳

 

 


 

Reţeta

 

Timp de preparare: 30 minute

 

Porţii: 2

 

Ingrediente:

 

  • 250 g orez lung

  • 500 ml apă

  • 1 ceapă roşie mărunțită

  • 3 căței de usturoi mărunțit 

  • 100 g roșii uscate in ulei

  • 30 g spanac 

  • 1 conservă de năut 

  • 1 lămâie feliată (se curăță semințele)

  • 1 legătură mărar mărunțit

  • roșii cherry

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

  • sare

  • oregano

  • fulgi de chilli

 

Instrucţiuni:

 

1. Într-o tigaie adaptabilă și pentru cuptor, se adaugă ceapa mărunțită, uleiul, oregano și se rumenesc timp de 1 minut, apoi se adaugă usturoiul și se amestecă ușor timp de 30 de secunde, eventual folosind o lingură de lemn.

 

2.  Se adaugă orezul și se amestecă bine timp de 1 minut. După, se adaugă și apa, năutul (scurs și spălat), roșiile uscate și feliate, mărarul și sarea și se amestecă până se incorporează. Se gătește la foc mediu.

 

3. După ce s-a evaporat apa (dar nu în totalitate) atunci se oprește focul, se adaugă feliile de lămâie si spanacul, se amestecă și apoi se acoperă tigaia cu o folie de aluminiu.  Se introduce în cuptorul preîncălzit, la 200°C și se lasă pentru 20 de minute.

 

4. Se scoate tigaia din cuptor, se îndepărtează folia și se adaugă roșiile cherry și fulgii de chilli. Se servește imediat cu o salată la alegere.

 

 

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Lemon rice with chickpeas and oregano

 

 

This is a delicious inspiration for dinner as well as for lunch, being a very healthy and filling option. It is prepared quite quickly, with little effort and with some basic ingredients that offer a fairly aromatic taste.

 

Below, you will find some essential information you need to know about oregano, which is the key ingredient:

 

🌿 has strong antibacterial properties and it has been scientifically proven that oregano essential oil prevents the development of E. coli bacteria and prevents the appearance of a possible infection;

 

🌿 It is rich in antioxidants and oregano compounds help destroy cancer cells, therefore being very helpful in the fight against cancer;

 

🌿 due to the fact that it contains cymophenol and tymol, it is considered ideal for reducing viral infection as well as for its prevention;

 

🌿 helps to neutralize free radicals and reduce inflammation;

 

🌿 is ideal in case of urinary and parasitic infections;

 

🌿 can be easily introduced in the diet, being a plant that is found in most stores and offers a fairly pleasant and aromatic taste.

 

 

Recipe

 

Cooking time : 30 minutes

 

Portions: 2

 

Ingredients:

 

  • 250 g long rice

  • 500 ml water

  • 1 medium minced red onion

  • 3 chopped garlic cloves

  • 100 g of dried tomatoes in oil

  • 30 g spinach

  • 1 canned chickpeas

  • 1 sliced lemon (peel the seeds)

  • 1 bunch of crushed dill

  • few cherry tomatoes

  • 2 tbsp sunflower oil

  • salt

  • oregano

  • chilli flakes

 

Instructions:

 

1. In a pan suitable also for the oven (skillet), add the minced onion, oil, oregano and brown for 1 minute, then add the garlic and mix gently for 30 seconds,  eventually using a wooden spoon.

 

2. Add the rice and mix well for 1 minute. Then, add the water, chickpeas (drained and washed), dried and sliced tomatoes, dill and salt and mix until incorporated. Cook over medium heat.

 

3. After the water has evaporated (but not completely) then turn off the heat, add the lemon slices and spinach, mix and then cover the pan with aluminum foil. Place in the preheated oven at 200 ° C and leave for 20 minutes.

 

4. Remove the pan from the oven, take off the foil, add the cherry tomatoes and chilli flakes on top. Serve immediately with a salad of your choice.

 

 

Enjoy! ❤️

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro