Piure de cartofi

Lupin la grătar cu piure de cartofi

03 May 2020

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Aceasta este una din reţetele mele preferate şi m-am gândit să împărtăşesc cu voi secretul reţetei de piure din cartofi care constă în unt şi tahini. Aceste două ingrediente oferă o aromă unică şi savuroasă.

 

Lupinul este un ingredient nou în bucătăria mea şi nu m-aş fi aşteptat să aibă un asemenea succes, datorită texturii şi gustului delicios. De asemenea, şi condimentelor care pot schimba orice gust în unul magnific.

 

Mai jos, poţi găsi câteva informaţii utile despre lupin:

 

🌿 conţine 40% proteine, 32% fibre, probiotice, cupru, zinc, mangan, magneziu şi vitaminele din complexul B12;

🌿 este bogat în antioxidanţi;

🌿 nu are un gust specific;

🌿 nu conţine gluten;

🌿 nu conţine grăsimi;

🌿 este săţios şi ajută la pierderea în greutate;

🌿 reduce tensiunea arterială;

🌿 este o sursa excelentă de proteine datorită calităţii acestora şi nivelului crescut;

🌿 este indicat persoanelor cu diabet deoarece are un indice glicemic mic;

🌿 persoanele cu alergie la arahide trebuie să consulte medicul nutriţionist înainte de consumul acestui aliment;

 

Spor la gătit! 🌳

 


Reţeta

 

Timp de preparare: 35 minute

 

Porţii: 3

 

Ingrediente:

 

  • 1 kg cartofi

  • 200 g lupin (poate fi găsit Aici)

  • 1 lingură de unt vegan ( Vegan Gourmet)

  • 1 lingură de tahini

  • 1 lingură smântână vegetală

  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui

  • piper

  • boia afumată

  • sare

  • usturoi pulbere

  • seminţe decorticate de cânepă

  • pătrunjel mărunţit

  • fulgi de chilli (optional)

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Se curăţă cartofii de coajă, se spală, se taie şi se pun la fiert cu puţină sare timp de 25 de minute.

 

    2.    Într-o tigaie grill se adaugă 1 lingură de ulei, lupin, boia, sare, usturoi, piper, se amestecă uşor şi se lasă la foc mediu timp de 5-7 minute, până se rumenesc.

 

    3.  După ce s-au fiert cartofii, se scurge jumătate din apa în care au fiert iar apoi se adaugă untul, tahini, smântâna, sarea şi se zdrobesc până se obţine o textură fină. Dacă este necesar, se mai poate adăuga şi câte puţină apă.

 

  4. Piureul de cartofi se decorează cu seminţe de cânepă şi fulgi de chilli şi se serveşte împreună cu lupinul la grătar. Opţional, acest preparat se poate servi cu o salată la alegere.

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Grilled lupine strips with mashed potatoes

 

This is one of my favorite recipes and I thought to share with you the secret of the mashed potatoes recipe which consists of butter and tahini. These two ingredients offer a unique and tasty flavor.

 

Lupine is a new ingredient in my kitchen and I would not have expected it to be so successful, due to its delicious texture and taste. Also, the spices can change any taste into a magnificent one.

 

Below, you can find some useful information about lupine:

 

🌿 contains 40% protein, 32% fiber, probiotics, copper, zinc, manganese, magnesium and B12 complex vitamins;

🌿 is rich in antioxidants;

🌿 doesn't have a specific taste;

🌿 doesn't contain gluten;

🌿 doesn't contain fats;

🌿 is filling and helps in weight loss;

🌿 reduces blood pressure;

🌿 is an excellent source of protein due to its quality and high level;

🌿 is indicated for people with diabetes because it has a low glycemic index;

🌿 people with peanuts allergy should consult a nutritionist before consuming lupine.

 

 

Recipe

 

Cooking time : 35 minutes

 

Portions: 3

 

Ingredients:

 

  • 1 kg potatoes

  • 200 g lupine strips

  • 1 tbsp vegan butter

  • 1 tbsp tahini

  • 1 tbsp vegan sour cream

  • 1 tbsp sunflower oil

  • pepper

  • smoked paprika

  • salt

  • garlic powder

  • hemp seeds

  • minced parsley

  • chilly flakes (optional)

 

Instructions:

 

    1.    Peel the potatoes, wash, cut and boil them with a pinch of salt for 25 minutes.

 

    2.    In a grill pan add 1 tablespoon of oil, lupine, smoked paprika, salt, garlic, pepper, mix gently and leave over medium heat for 5-7 minutes, until golden brown.

 

    3.   When the potatoes are boiled, drain half of the water and then add the butter, tahini, sour cream, salt and mash until you get a soft texture. If necessary, you can add more water.

 

  4.  The mashed potatoes are decorated with hemp seeds, chilli flakes and served with grilled lupine strips. Optionally, this dish can be served with a salad of your choice.

 

Enjoy! ❤️

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro