Orez cu lamaie, naut si oregano

Icre de amaranth cu smântână de caju

31 August 2020

 

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

 

Aceasta este o inspiraţie minunată de mic dejun cat si ca gustare, fiind foarte hrănitor şi gustos. Icrele de amaranth reprezintă o alternativă vegetală la salata de icre din peşte, având mult mai mulţi nutrienţi şi fibre dar și textura fiind foarte asemănătoare.

 

Mai jos, vei găsi câteva informaţii esenţiale pe care trebuie să le ştii despre amaranth:

 

🌿 este considerat regele cerealelor, un super aliment bogat în proteine, lizină, fier, vitamina C;

 

🌿 îmbunătăţeşte vederea deoarece conţine o cantitate considerabilă de vitamina A;

 

🌿 conform unor studii ştiinţifice s-a demonstrat că amaranthul poate ameliora şi preveni ulcerul gastric;

 

🌿 are proprietăţi antioxidante;

 

🌿 datorită nivelului crescut de calciu, această cereală sporeşte densitatea osoasă şi previne osteoporoza;

 

🌿 reduce colesterolul din sânge şi prin urmare este benefic pentru sănătatea inimii;

 

🌿 oferă o senzaţie de saţietate şi ajută la scăderea în greutate;

 

🌿 întăreşte sistemul imunitar;

 

 

Spor la gătit! 🌳

 

 


 

Reţeta

 

Timp de preparare: 30 minute

 

Porţii: 3

 

Ingrediente:

 

  • 150 g amaranth

  • 450 ml apă

  • 1 ceapă roşie mărunțită

  • smântână de caju (rețeta mai jos)

  • 2 linguri zeamă de lămâie

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

  • sare

  • ardei roșu/galben și crackers pentru servire

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Se pune la fiert amaranthul împreună cu apa şi puţină sare, la foc mediu timp de 20-25 de minute. Amestecă din când în când.

 

    2.    Între timp,  se pun la hidratat nucile de caju (50 grame) în apă fierbinte și se lasă deoparte vreo 10 minute. Apoi, se scurge apa și se adaugă caju într-un blender cu 4 linguri de apă, puțină sare și 2 linguri de ulei. Se mixează până devine ca o cremă și apoi se amestecă într-un castron împreună cu ceapa roșie mărunțită, zeama de lămâie și opțional sare după gust. 

 

    3.  După ce s-a evaporat apa, atunci se opreşte focul şi se lasă la răcit pentru 10-15 minute.

 

    4.  Se amestecă amaranthul împreună cu mix-ul din celelalte ingrediente. (De preferat să se lase la răcit încă 20-30 de minute la frigider și apoi să se consume pentru a avea un gust mai intens)

 

    5.   Opţional, se poate asezona cu ceapă roşie, ardei roșu/galben şi se consumă cu pâine integrală / crackers .

 

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Amaranth roe with cashew cream

 

 

This is a wonderful breakfast inspiration as well as a snack, being very nutritious and tasty. Amaranth salad is an alternative to fish roe salad, with a lot more nutrients and fiber but also the texture being very similar.

 

Below, you will find some essential information you need to know about amaranth:

 

🌿 it' s considered the king of cereals, a super food, rich in protein, lysine, iron, vitamin C.

 

🌿 improves the visual acuity because it contains a considerable amount of vitamin A;

 

🌿 according to some scientific studies it has been shown that amaranth can improve and prevent gastric ulcer;

 

🌿 it has antioxidant properties;

 

🌿 due to the high level of calcium, this cereal increases bone density and prevents osteoporosis;

 

🌿 lowers blood cholesterol and therefore is beneficial for heart health;

 

🌿 offers a feeling of satiety and helps to lose weight;

 

🌿 boosts immune system;

 

 

Recipe

 

Cooking time : 30 minutes

 

Portions: 3

 

Ingredients:

 

  • 150 g amaranth

  • 450 ml water

  • 1 medium minced red onion

  • cashew cream (the recipe is below)

  • 2 tbsp lemon juice

  • 2 tbsp sunflower oil

  • salt

  • red/yellow pepper and crackers for serving

 

Instructions:

 

    1.    Boil the amaranth with the water and a pinch of salt, over medium heat for 20-25 minutes. Stir from time to time.

 

    2.    Meanwhile, soak the cashews (50 grams) in hot water and set aside for about 10 minutes. Then drain the water and add cashews in a blender with 4 tablespoons of water, a little salt and 2 tablespoons of oil. Mix until it becomes like a cream and then mix in a bowl with the minced red onions, lemon juice and optionally salt to taste.

 

    3.   After the water has evaporated then turn off the heat and leave to cool for 10-15 minutes.

 

   4.  Mix the amaranth with the rest of the ingredients (Preferably let to cool for another 20-30 minutes in the refrigerator and then consume for a more intense taste)

 

    5.    Optionally, it can be seasoned with red onions, red / yellow peppers and served with wholemeal bread / crackers.

 

Enjoy! ❤️

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro