Fasole batuta

Fasole bătută cu ceapă caramelizată

15 July 2020

 

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Fasolea bătută cu ceapă caramelizată este un preparat tradițional românesc care este mereu îndrăgit de toată lumea. Pe lângă faptul că este foarte gustos, mai este și destul de sănătos prin aportul de proteine și vitamine din fasole care reprezintă o sursă importantă pentru necesarul zilnic.

 

Secretul acestei rețete constă în combinația dintre ceapa roșie și bulion care aduce un plus de savoare. Deși este opțional, cimbrișorul este recomandat să fie adăugat nu numai pentru gust ci și pentru proprietățile acestuia, fiind considerat "antibioticul săracului". Acesta este antiseptic pulmonar și intestinal, antimicotiv superactiv,  antiviral, hepatoprotector, diuretic, bactericid și poate preveni răcelile comune.

 

Valori nutriţionale per porţie : 85 kcal

 

Spor! 🌳

 


 

Reţeta

 

Timp de preparare: 50 minute

 

Porţii: 3

 

Ingrediente:

 

  • 200 g fasole albă (mărime mică)

  • 1 ceapă roșie

  • 1 lingură de bulion

  • 3 căței de usturoi

  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

  • sare

  • cimbrișor proaspăt

  • puțin chimen negru de decor (opțional)

 

Instrucţiuni:

 

1. Fasolea se pune la fiert într-o cantitate de apă dublă deoarece aceasta se mai evaporă în timpul fierberii. Fiind fasole cu bob mic, aceasta se fierbe destul de repede, în aproximativ 40 de minute.

 

2. Între timp, se curăță și se taie ceapa julien și se rumenește cu puțin ulei într-o tigaie timp de 2 minute. Apoi se adaugă bulionul, se amestecă puțin și se oprește focul.

 

3.  Într-un robot de bucătărie se adaugă fasolea, usturoiul, sarea, cimbrișorul, puțin ulei și se mixează până devine o pasta fină. Se pune tot conținutul într-un castron sau farfurie și se adaugă și ceapa cu bulionul.

 

4. Se poate decora cu semințe de chimen negru și se servește cu pâine integrală sau la alegere.

 

 

Poftă bună! ❤️

 


Mashed beans with caramelized onion

 

Mashed beans with caramelized onions is a traditional Romanian dish that is always loved by everyone. Besides the fact that it is very tasty, it is also quite healthy due to the intake of proteins and vitamins from beans, which is an important source for daily needs.

 

The secret of this recipe is the combination of red onion and tomato paste that brings an extra flavor. Although it is optional, thyme is recommended to be added not only for taste but also for its properties, being considered "poor's man antibiotic". It is a pulmonary and intestinal antiseptic, a superactive antifungal, antiviral, hepatoprotective, diuretic, bactericidal and can prevent common colds.

 

Nutritional values per serving: 85 kcal

 

 

Recipe

 

Cooking time : 50 minutes

 

Portions: 3

 

Ingredients:

 

  • 200 g white beans (small size)

  • 1 red onion

  • 1 tbsp tomato paste

  • 3 cloves of garlic

  • 3 tbsp sunflower oil

  • salt

  •  fresh thyme

  • black cumin optional)

 

Instructions:

 

1. Boil the beans in a double amount of water because it will evaporate during cooking. Being small grains beans, it boils quite quickly, in about 40 minutes.

 

2. Meanwhile, clean and slice the onion and brown it with 2 tbsp of oil in a pan for 2 minutes, then add the tomatoes paste, stir a little and turn off the heat.

 

3. In a food processor add the beans, garlic, salt, thyme, a little oil and mix until it becomes a fine paste. Put all the content in a bowl or plate and add the onion with the tomatoes paste.

 

4. It can be decorated with black cumin seeds and served with wholemeal bread or at choice.

 

 

Enjoy! ❤️

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro