Scroll down for the English version of the recipe
Acest preparat este specific bucătăriei româneşti şi este tradiţional în perioada de Paşte. Deobicei, se folosesc ingrediente de origine animală dar această variantă este adaptată stilului de viaţă vegan.
În acest fel, nici un animal nu este rănit, sănătatea noastră nu este afectată de efectele negative cauzate de consumul produselor din carne ( creşterea predispunerii la cancer, creşterea colesterolului, obezitate, insuficienţă cardiacă, litiază renală cu oxalaţi, alergii, tulburări hormonale etc) şi avem ocazia să ne hrănim într-un mod cât mai sănătos cu ingrediente delicioase.
Pe lângă faptul că drobul de ciuperci este gustos, mai este şi sănătos prin aportul de fibre, proteine şi vitamine care se regăsesc din abundenţă. Nu te vei mai simţi prea plin, ci din contră, vei avea energia să faci lucrurile pe care ţi le doreşti şi te vei simţi mai bine că ai găsit o alternativă care este în beneficiul tău şi al animalelor.
Spor la gătit! 🌳
Reţeta
Timp de preparare: 60 minute
Porţii: 4
Ingrediente:
500 g ciuperci
70 g mei
70 g linte roşie
300 ml apă
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
2 linguri făină de in (se amestecă cu 3 linguri apă)
3 linguri făină de grâu
turmeric
sare
piper
boia dulce
Instrucţiuni:
1. Meiul şi lintea se pun la fiert în 300 ml apă, la foc mediu iar când apa se evaporă atunci se opreşte focul.
2. Ciupercile se taie mărunt şi se rumenesc în tigaie până îşi lasă toata apa, apoi se scurg şi se adaugă peste linte şi mei.
3. Toate verdeţurile se taie mărunt şi se adaugă peste ciuperci, împreună cu restul condimentelor, făina şi amestecul de in (3 linguri de apă cu 2 linguri de făina de in).
4. Se amesteca bine toate ingredientele până se incorporează.
5. Se tapetează o tavă cu făina şi se adaugă conţinutul, se aranjează şi si se presară seminţe de susan şi negrilică (chimen negru).
6. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C şi se lasă timp de 35 de minute.
7. După ce se scoate tava de la cuptor, se lasă la răcit 30 de minute, apoi se serveşte cu o salată la alegere.
Poftă bună! ❤️
Recipe
Cooking time : 60 minutes
Portions: 4
Ingredients:
500 g mushrooms
70 g millet
70 g red lentils
300 ml of water
1 bunch of parsley
1 bunch of dill
1 bunch of green onion
1 bunch of green garlic
2 tbsp flax meal ( mix with 3 tbsp of water)
3 tbsp wheat flour
turmeric
salt
pepper
sweet paprika
Instructions:
1. Millet and lentils are boiled in 300 ml of water, over medium heat and when the water evaporates then the fire stops.
2. The mushrooms are chopped and browned in a skillet until they leave all the water, then drain and add them over the lentils and millet.
3. All the greens are chopped and added over the mushrooms, along with the rest of the spices, flour and flax mixture (3 tbsp of water with 2 tbsp of flax).
4. Mix all ingredients well until incorporated.
5. Flour a loaf pan and add the mixture, arrange it and sprinkle sesame and black cumin seeds.
6. Place the pan in the preheated oven at 180 ° C and leave it for 35 minutes.
7. After removing the pan from the oven, leave to cool for 30 minutes, then serve this dish with a salad of your choice.
Enjoy! ❤️
contact@inspiratii.ro
”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”
Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.
Contact
contact@inspiratii.ro