sanatos

Conopidă în stil asiatic cu orez parfumat

16 April 2020

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Ti-ai fi putut imagina că poţi savura conopida şi altfel decât eşti obişnuit/ă?

 

Ingredientele pe care deobicei poate nu le consumi sau poate îţi este teamă să faci o asemenea combinaţie, pot oferi un gust extraordinar chiar şi celui mai banal preparat.

 

Să nu mai spun de mirosul specific de iasomie al orezului, împreună cu aceasta conopidă în stil asiatic unde sosul de soia, usturoiul şi ghimbirul predomină aducând nişte arome care îţi lasă gura apă.

 

Eu am ramas plăcut surprinsă. Tu? 

 

Spor la gătit! 🌳

 


Reţeta

 

Timp de preparare: 45 minute

 

Porţii: 4

 

Ingrediente:

 

  • 500 g conopidă

  • 200 g orez cu iasomie / 2 măsuri de apă

  • 1 linguriţă de ghimbir proaspăt ras

  • 2 linguri de făină albă de grâu

  • 2 linguri de făină de orez

  • 3 căţei de usturoi mărunţit

  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

  • 2 linguri ulei de susan

  • 60 ml sos de soia

  • 3 linguri sirop de agave

  • 1 lingură oţet de orez (dar poate fi folosit şi oţetul de mere)

  • 1 lingură amidon de porumb

  • ghimbir pulbere

  • sare

  • usturoi pulbere

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Conopida se rupe/taie în bucăţi mici, se taie cotorul şi se spală.

 

    2.    Se prepară amestecul din făină albă de grâu, făina de orez, usturoiul pulbere, sarea şi apa treptat până devine ca o pastă consistentă.

 

    3.  Această pastă se amestecă împreună cu conopida, se răstoarnă într-o tavă unde în prealabil se pune o hârtie de copt, se distribuie uniform în toată tava şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 200°C. Se lasă 25 de minute iar apoi se verifică cu o furculiţă nivelul de coacere.

 

   4.  Între timp se prepară orezul, fie într-un aparat special, fie într-o oală adăugând 2 măsuri de apă, ulei de floarea soarelui şi sare după gust. Orezul este gata când s-a evaporat apa şi nu se acoperă oala cu un capac, fiind un orez cu iasomie iar textura trebuie să fie mai uscată precum orezul chinezesc.

 

    5.    Cu 5 minute înainte să se scoată tava din cuptor, se pregăteşte sosul prin amestecarea ghimbirului proaspăt, uleiul de susan, usturoiului mărunţit, la foc mediu, timp de 2 minute.

 

    6.    După 2 minute, se adaugă sosul de soia, siropul de agave, oţetul şi se amestecă uşor iar apoi se adaugă şi amidonul de porumb dizolvat în 2 linguri cu apă.

 

    7.  Se amestecă până se obţine o consistenţă vâscoasă iar atunci se opreşte focul.

 

    8. Se scoate tava din cuptor, se varsă sosul direct pe conopidă coapta şi se amestecă până se incorporează.

    

    9.  Într-o farfurie se adaugă câteva linguri cu orez iar pe deasupra se pune conopida în stil asiatic peste care se presară câteva seminţe de susan şi ceapă verde tăiată mărunt.  Având o aromă intensă, acest preparat se serveşte proaspăt şi cald.

 

Poftă bună! ❤️


 

Sesame Cauliflower Wings

 

Recipe

 

Cooking time : 45 minutes

 

Portions: 3

 

Ingredients:

 

  • 500 g cauliflower

  • 200 g jasmin rice / 2 cups of water

  • 1 tsp grated fresh ginger

  • 2 tbsp white wheat flour

  • 2 tbsp rice flour

  • 3 cloves of minced garlic

  • 3 tbsp sunflower oil

  • 2 tbsp sesame oil

  • 60 ml soy sauce

  • 2 tbsp agave syrup

  • 1 tbsp rice vinegar ( apple vinegar can be used as well)

  • 1 tbsp corn starch

  • ginger powder

  • salt

  • garlic powder

 

Instructions:

 

    1.    The cauliflower is cut in small pieces and then washed.

 

    2.    Prepare the mixture of white wheat flour, rice flour, garlic powder, salt and add water gradually until it becomes a thick paste.

 

    3.  This paste is mixed together with the cauliflower, put into a tray where a baking paper is placed, evenly distributed throughout the tray and placed in the preheated oven at 200 ° C. Leave for 25 minutes and then check the baking level with a fork.

 

    4.  Meanwhile, prepare the rice, either in a special appliance or in a pot, adding 2 measures of water, sunflower oil and salt. The rice is ready when the water is evaporated and the pot will not be covered with a lid, because it is a jasmine rice and the texture must be drier like Chinese rice.

 

    5.    With 5 minutes before removing the tray from the oven, prepare the sauce by mixing the fresh ginger, sesame oil, minced garlic, over medium heat, for 2 minutes.

 

    6.    After 2 minutes, add the soy sauce, agave syrup, vinegar and mix gently and then add the cornstarch dissolved in 2 tablespoons of water.

 

    7.  Mix until it has a viscous consistency and then the fire stops.

 

    8.  Remove the tray from the oven, pour the sauce directly onto the cooked cauliflower and mix until incorporated.

    

    9.  Add a few tablespoons of rice on a plate and top with the Asian-style cauliflower over which sprinkle some sesame seeds and chopped green onions.  This dish is served fresh and warm due to its intense flavour.

 

Enjoy! ❤️

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro