Scroll down for the English version of the recipe
Ciupercile trase la tigaie cu vin și usturoi oferă o experiență culinară deosebită fiind un preparat plin de savoare și cu un gust desăvârșit.
Pentru această rețetă recomand folosirea ciupercilor champignon cât mai mici, nefiind necesară tăierea lor datorită faptului ca acestea oricum își scad volumul în timpul preparării.
Numărul scăzut de calorii îl face un preparat ideal în dietele de slăbit, fiind și o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale.
Secretul gustului delicios constă în unt, vin, usturoi și cimbru, prin urmare acestea sunt ingredientele esențiale.
Se poate servi cu piure din cartofi, mămăligă, orez sau salată.
Valori nutriţionale per porţie : 134 kcal
Spor! 🌳
Reţeta
Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 2
Ingrediente:
300 g ciuperci champignon (cât mai mici)
1 ceapă mărunțită
4 căței de usturoi mărunțiți
1 lingură de vin
1 lingură unt (vegan)
4 linguri de pătrunjel mărunțit
boia dulce
cimbru
sare
Instrucţiuni:
1. Într-o tigaie mai înaltă se topește untul la foc mediu și apoi se rumenește ceapa timp de 2 minute.
2. Se adaugă ciupercile (spălate bine în prealabil) și se rumenesc până devin ușor aurii și puțin crocante, aproximativ 4 minute.
3. Se adaugă vinul și se gătește timp de 2 minute până se evaporă lichidul.
4. Se adaugă pătrunjel, cimbru, usturoi, sare, boia și se amestecă ușor până se incorporează. După 20 de secunde se oprește focul și se presară pătrunjelul rămas.
Poftă bună! ❤️
The pan-fried mushrooms with wine and garlic offer a special culinary experience, being a dish full of flavor and with a perfect taste.
For this recipe, I recommend using champignon mushrooms as small as possible, as it is not necessary to cut them due to the fact that they decrease their volume during preparation.
The number of calories makes it an ideal preparation in weight loss diets, being an important source of protein, vitamins and minerals.
The secret of the delicious taste consists of butter, wine, garlic and thyme, therefore these are the essential ingredients.
It can be served with mashed potatoes, polenta, rice or salad.
Nutritional values per serving: 134 kcal
Recipe
Cooking time : 15 minutes
Portions: 2
Ingredients:
1 minced onion
4 cloves of minced garlic
1 tbsp wine
1 tbsp vegan butter
4 tbsp chopped parsley
sweet paprika
thyme
salt
Instructions:
1. In a higher skillet, melt the butter over medium heat and then brown the onion for 2 minutes.
2. Add the mushrooms (washed well in advance) and brown until lightly golden and slightly crispy, about 4 minutes.
3. Add the wine and cook for 2 minutes until the liquid evaporates..
4. Add parsley, thyme, garlic, salt, paprika and mix gently until incorporated. After 20 seconds, turn off the heat and sprinkle with the remaining parsley.
Enjoy! ❤️
contact@inspiratii.ro
”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”
Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.
Contact
contact@inspiratii.ro