Ciuperci trase la tigaie

Ciuperci trase la tigaie cu vin și usturoi

17 June 2020

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Ciupercile trase la tigaie cu vin și usturoi oferă o experiență culinară deosebită fiind un preparat plin de savoare și cu un gust desăvârșit.

 

Pentru această rețetă recomand folosirea ciupercilor champignon cât mai mici, nefiind necesară tăierea lor datorită faptului ca acestea oricum își scad volumul în timpul preparării. 

 

Numărul scăzut de calorii îl face un preparat ideal în dietele de slăbit, fiind și o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale.

 

Secretul gustului delicios constă în unt, vin, usturoi și cimbru, prin urmare acestea sunt ingredientele esențiale.

 

Se poate servi cu piure din cartofi, mămăligă, orez sau salată.

 

Valori nutriţionale per porţie : 134 kcal

 

Spor! 🌳

 


 

Reţeta

 

Timp de preparare: 15 minute

 

Porţii: 2

 

Ingrediente:

 

  • 300 g ciuperci champignon (cât mai mici)

  • 1 ceapă mărunțită

  • 4 căței de usturoi mărunțiți

  • 1 lingură de vin

  • 1 lingură unt (vegan)

  • 4 linguri de pătrunjel mărunțit

  • boia dulce

  • cimbru

  • sare

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Într-o tigaie mai înaltă se topește untul la foc mediu și apoi se rumenește ceapa timp de 2 minute.

 

    2.   Se adaugă ciupercile (spălate bine în prealabil) și se rumenesc până devin ușor aurii și puțin crocante, aproximativ 4 minute.

 

    3.  Se adaugă vinul și se gătește timp de 2 minute până se evaporă lichidul.

 

    4.  Se adaugă pătrunjel, cimbru, usturoi, sare, boia și se amestecă ușor până se incorporează. După 20 de secunde se oprește focul și se presară pătrunjelul rămas.

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Pan-fried mushrooms with wine and garlic

 

 

 

The pan-fried mushrooms with wine and garlic offer a special culinary experience, being a dish full of flavor and with a perfect taste.

 

For this recipe, I recommend using champignon mushrooms as small as possible, as it is not necessary to cut them due to the fact that they decrease their volume during preparation.

 

The number of calories makes it an ideal preparation in weight loss diets, being an important source of protein, vitamins and minerals.

 

The secret of the delicious taste consists of butter, wine, garlic and thyme, therefore these are the essential ingredients.
 

It can be served with mashed potatoes, polenta, rice or salad.

 

Nutritional values per serving: 134 kcal

 

 

Recipe

 

Cooking time : 15 minutes

 

Portions: 2

 

Ingredients:

 
  • 300 g champignon mushrooms (as small as possible)
  • 1 minced onion

  • 4 cloves of minced garlic

  • 1 tbsp wine

  • 1 tbsp vegan butter

  • 4 tbsp chopped parsley

  • sweet paprika

  • thyme

  • salt

 

Instructions:

 

    1.   In a higher skillet, melt the butter over medium heat and then brown the onion for 2 minutes.

 

    2.   Add the mushrooms (washed well in advance) and brown until lightly golden and slightly crispy, about 4 minutes.

 

    3.   Add the wine and cook for 2 minutes until the liquid evaporates..

 

  4.   Add parsley, thyme, garlic, salt, paprika and mix gently until incorporated. After 20 seconds, turn off the heat and sprinkle with the remaining parsley.

 

Enjoy! ❤️

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro