Ciorba de fasole

Ciorbă de fasole

26 June 2020

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Ciorba de fasole este un preparat sățios, gustos și foarte ușor de făcut, cel mai mult durează fierberea fasolei, dar dacă se lasă la hidratat cu o seară înainte atunci procesul de fierbere va dura mai puțin și fasolea va fi mai ușor digerabilă.

 

Să nu uităm că ciorba de fasole aduce un aport important de proteine și poate fi considerată o masă ideală pentru prânz.

 

 

Beneficii fasole:

✔️ reduce nivelul colesterolului;

✔️ conține puține calorii și ajută la slăbit;

✔️ reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2;

✔️ este o sursă excelentă de proteine;

✔️ este bogată în antioxidanți, vitamine și minerale ( fier, magneziu, calciu, zinc, fosfor,  vitamine din grupul B dar și vitaminele C, E si K);

✔️este sățioasă și furnizează energie organismului;

✔️conține fitoestrogeni și acid folic;

 

Valori nutriţionale per porţie : 55 kcal

 

Spor! 🌳

 


 

Reţeta

 

Timp de preparare: 45 minute

 

Porţii: 10-12

 

Ingrediente:

 

  • 300 g fasole albă (preferabil hidratată timp de câteva ore)

  • 2 morcovi feliați mărunt

  • 1 ceapă mărunțită

  • 1 legătură de mărar mărunțit

  • 150 ml suc de roșii

  • 1 lingură de bulion

  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

  • sare

  • piper

  • puțin pătrunjel mărunțit (opțional)

  • ceapă verde (opțional)

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Fasolea se pune la fiert timp de 30 de minute iar la nevoie se mai adaugă apă. După 30 de minute se ia un bob și se verifică dacă e fiert prin zdrobirea acestuia cu o furculiță. Dacă este necesar, se mai lasă la fiert.

 

    2.   Într-o oală se adaugă uleiul, ceapa, morcovii și se lasă la rumenit timp de 2 minute și din când în când se amestecă ușor cu o lingură de lemn.

 

    3.  Se adaugă apă astfel încât să acopere jumătate de oală și se amestecă împreună cu sosul de roșii, bulionul, sarea, piperul și se lasă la fiert timp de 10 minute.

 

    4.  Se scurge fasolea de apă și se adaugă în oală împreună cu mărarul și se amestecă ușor. Se mai lasă la fiert încă 5 minute și apoi se oprește focul.

 

    5. Se presară pătrunjel și se servește cu ceapă verde.

 

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Bean soup

 

Bean soup is a nourishing, tasty and very easy dish to make, the longer it takes to boil the beans, but if it is left to hydrate the night before then the cooking process will take less and the beans will be easier to digest.

 

Let's not forget that bean soup brings an important intake of protein and can be considered an ideal meal for lunch.

 

Bean benefits:

✔️ reduces cholesterol levels;

✔️ low in calories and helps weight loss;

✔️ reduces the risk of developing type 2 diabetes;

✔️ is an excellent source of protein;

✔️ is rich in antioxidants, vitamins and minerals (iron, magnesium, calcium, zinc, phosphorus, vitamins from the group B but also vitamins C, E and K);

✔️is filling and provides energy to the body;

✔️contains phytoestrogens and folic acid;

 

Nutritional values per serving: 55 kcal

 

 

Recipe

 

Cooking time : 45 minutes

 

Portions: 10-12

 

Ingredients:

 

  • 300 g white beans (preferably hydrated for few hours)

  • 2 finely sliced carrots

  • 1 minced onion

  • 1 bunch of chopped dill

  • 150 ml tomatoes juice

  • 1 tbsp tomatoes paste

  • 3 tbsp sunflower oil

  • salt

  • pepper

  • chopped parsley (optional)

  • scallions (optional)

 

Instructions:

 

    1.   Boil the beans for 30 minutes and add more water if needed. After 30 minutes, take a bean and check if it is cooked by crushing it with a fork. If necessary, let it boil more.

 

    2.   In a pot add the oil, onion, carrots and let it brown for 2 minutes and from time to time stir gently with a wooden spoon.

 

    3.   Add water to cover half the pot and mix with tomatoes sauce, tomatoes paste, salt, pepper and cook for 10 minutes.

 

    4.   Drain the beans and add to the pot with the dill and stir gently. Let it boil for another 5 minutes and then turn off the heat.

 

    5.   Sprinkle with parsley and serve with scallions.

 

Enjoy! ❤️

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro