Cartofi zdrobiti si crocanti la cuptor

Cartofi zdrobiţi la cuptor cu pesto de leurdă şi ciuperci marinate

13 May 2020

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Te-ai gândit vreodată câte beneficii nutritive are leurda? 

 

Deoarece leurda seamănă la gust cu usturoiul atunci acesta este folosit deseori sub formă de condiment dar şi în salate, suc, tinctură.

 

Beneficii:

🌿 conţine vitaminele din complexul B, vitamina A, C, săruri minerale, fier, calciu, magneziu, fosfor, cupru şi proteine;

🌿 reduce nivelul de colesterol şi hipertensiunea arterială datorită faptului că este bogată în adenozină;

🌿 combate amneziile, stările depresive, anxietatea;

🌿 stimulează memoria;

🌿 ajută la tratarea infecţiilor căilor respiratorii;

🌿 curăţă vezica urinară şi rinichii;

🌿 ajută la înlăturarea efectelor nocive ale fumatului şi nicotinei;

🌿 este un ingredient delicios având un gust foarte aromat;

 

Spor la gătit! 🌳

 


Reţeta

 

Timp de preparare: 45 minute

 

Porţii: 3

 

Ingrediente:

 

  • 9-10 cartofi mici-medii

  • 250 g ciuperci pleurotus

  • pătrunjel mărunţit

  • 2 linguriţe cu pulbere de leurdă

  • 4 căţei de usturoi mărunţit

  • 7 linguri de ulei de floarea soarelui

  • boia dulce

  • boia afumată

  • sare

  • usturoi pulbere

  • fulgi de chilli (opţional)

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Se pun cartofii la fiert (în coajă) şi se lasă la foc mediu timp de 20 de minute.

 

    2.    Se preîncălzeşte cuptorul la 200° C şi între timp se pregătesc ciupercile. Acestea se spală, se taie felii şi se adaugă într-un castron. Peste ele se adaugă usturoiul pulbere, boiaua dulce şi afumată, piperul, sarea, 3 linguri de ulei şi se amestecă bine. Se lasă la marinat 15 minute.

 

    3.  Se pregăteşte pesto prin adăugarea usturoiului mărunţit, leurdei şi 4 linguri de ulei într-un castron mic şi se amestecă uşor.

 

   4.   Cartofii se scurg de apă şi se zdrobesc folosind fie o furculiţă sau acea ustensilă de zdrobire a cartofilor pentru piure. Aceştia se zdrobesc uşor pentru a nu se desprinde total bucăţile de cartofi fiind necesar să arate cât de cât uniform.

 

    5.    Într-o tavă se pune o foaie de copt, peste care se adaugă cartofii şi se ung cu pesto, în cazul în care mai rămâne sos atunci acesta se poate adăuga la final cu 5 minute înainte să se oprească focul. 

 

   6.    Se introduce tava în cuptor şi se lasă la 200°C timp de 25 de minute, până se formează o crustă aurie deasupra cartofilor.

 

  7.    Pentru gătirea ciupercilor, acestea se vor rumeni într-o tigaie grill şi se vor servi alături de cartofii zdrobiţi, crocanţi şi aromaţi.

 

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Crispy smashed potatoes with wild garlic pesto and marinated mushrooms

 

Have you ever thought how many nutritional benefits the wild garlic has?

 

Because the taste of the wild garlic is very similar to the common garlic then it is often used as a spice but also in salads, juice, tincture.

 

Benefits:

 

🌿 contains B vitamins, vitamin A, C, iron, calcium, magnesium, phosphorus, copper and protein;

🌿 reduces cholesterol levels and high blood pressure due to the fact that it is rich in adenosine;

🌿 reduce the amnesia, depression, anxiety;

🌿 stimulates the memory;

🌿 helps treat respiratory infections;

🌿 cleans the bladder and kidneys;

🌿 helps eliminate the harmful effects of smoking and nicotine;

🌿 is a delicious ingredient with a very aromatic taste;

 

Recipe

 

Cooking time : 45 minutes

 

Portions: 3

 

Ingredients:

 

  • 9-10 small-medium potatoes

  • 250 g pleurotus mushrooms

  • minced parsley

  • 2 tsp wild garlic powder

  • 4 cloves of minced garlic

  • 6 tbsp sunflower oil

  • sweet paprika

  • smoker paprika

  • salt

  • garlic powder

  • chilli flakes (optional)

 

Instructions:

 

    1.    Boil the potatoes over medium heat for 20 minutes.

 

    2.   Preheat the oven to 200 ° C and in the meantime prepare the mushrooms. Wash them, cut into slices and add them in a bowl. Add over them the garlic powder, the sweet and smoked paprika, pepper, salt, 3 tablespoons of oil and mix well. Leave to marinate for 15 minutes.

 

    3.   Prepare the pesto by adding the minced garlic, wild garlic and 4 tablespoons of oil in a small bowl and mix gently.

 

   4.   Drain the potatoes and crush them using either a fork or a hand potato masher. They are gently crushed so that the pieces of potatoes do not come off completely, being necessary to look somewhat uniform.

 

    5.   In a baking tray put a baking sheet,  add the potatoes and drizzle them with pesto, if there is any sauce leftover then it can be used with 5 minutes before the fire stops.

 

    6.   Place the baking tray in the oven and leave it at 200 ° C for 25 minutes, until a golden crust forms on top of the potatoes.

 

    7.  For cooking the mushrooms then brown them in a grill pan and then serve with the smashed, crispy and flavorful potatoes.

 

 

Enjoy! ❤️

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro