Bulgur

Bulgur aromat cu suc de roşii şi usturoi

07 May 2020

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

Ce este bulgurul? Probabil ai mai auzit despre acest tip de grâu măcinat folosit în special în salatele arăbeşti iar de multe ori înlocuieşte unele ingrediente precum orezul, deoarece are un indice glicemic mic şi este bogat în fibre, vitamine şi proteine.

 

De altfel, bulgurul reprezintă o sursă importantă de energie prin aportul de carbohidrati, ajută digestia prin fibrele solubile şi insolubile şi nu în ultimul rând conţine multe minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc etc). 

 

Datorită beneficiilor de mai sus cât şi a faptului că acesta contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare şi anemiei, atunci este recomandat introducerea acestui ingredient atât de sănătos în alimentaţia ta.

 

Până la urmă, ce este mai important decât sănătatea?

 

Spor la gătit! 🌳

 


Reţeta

 

Timp de preparare: 20 minute

 

Porţii: 3

 

Ingrediente:

 

  • 300 g bulgur

  • 450 ml apă

  • 150 ml suc de roşii

  • 1 ceapă mărunţită

  • 4 căţei de usturoi mărunţit

  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

  • boia dulce

  • sare

  • usturoi pulbere

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Într-o tigaie mai înaltă se adaugă uleiul, ceapa şi usturoiul mărunţit şi se rumenesc timp de 2 minute.

 

    2.    Apoi, se adaugă bulgurul, apa, sucul de roşii, condimentele şi se amestecă uşor cu o lingură de lemn.

 

    3.  Se lasă la fiert aproximativ 10-15 minute, amestecând din când în când, iar în funcţie de consistenţă se mai poate adăuga apă.

 

   4.   De reţinut este faptul că bulgurul se fierbe destul de repede chiar şi la foc mediu, aşadar necesită o atenţie sporită pentru a atinge consistenţa ideală. Eventual, după ce se opreşte focul, tigaia se acoperă cu un capac timp de 5-10 minute.

 

    5.    Opţional, acest preparat se poate servi cu o salată la alegere sau cu roşii cherry.

 

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Bulgur with tomatoes sauce and garlic

 

What is bulgur? You've probably heard of this type of ground wheat used especially in Arabian salads and often replaces some ingredients such as rice, because it has a low glycemic index and is rich in fiber, vitamins and protein.

 

In fact, bulgur is an important source of energy through the intake of carbohydrates, helps digestion through soluble and insoluble fiber and last but not least contains many minerals (calcium, magnesium, phosphorus, potassium, zinc etc).

 

Due to the above benefits and the fact that it helps to prevent cardiovascular disease and anemia, then it is recommended to introduce this healthy ingredient in your diet.

 

After all, what is more important than health?

 

Recipe

 

Cooking time : 20 minutes

 

Portions: 3

 

Ingredients:

 

  • 300 g bulgur wheat

  • 450 ml water

  • 200 ml tomatoes sauce

  • 1 medium onion, finely minced

  • 4 cloves of minced garlic

  • 3 tbsp sunflower oil

  • sweet paprika

  • salt

  • garlic powder

 

Instructions:

 

    1.    In a higher skillet add the oil, the minced onion and garlic and brown for 2 minutes.

 

    2.   Then add the bulgur, water, tomato juice, spices and stir gently with a wooden spoon.

 

    3.   Boil for about 10-15 minutes, stirring occasionally, and depending on the consistency then more water can be added.

 

   4.   It should be noted that bulgur boils quite quickly even at medium heat, so it requires extra attention to achieve the ideal consistency. Eventually, after the fire stops, cover the skillet with a lid for 5-10 minutes.

 

    5.   Optionally, this dish can be served with a salad of your choice or with cherry tomatoes.

 

 

Enjoy! ❤️

 

 

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro