Chia cu capsuni

Budincă de chia cu zmeură și căpșuni

02 June 2020

 

 

Această reţetă este mai mult o inspiraţie de mic dejun sau desert datorită simplităţii cu care se prepară, efortului depus şi timpului necesar pregătirii acesteia.

 

Beneficii:

Chia:

✔️ are de 3 ori mai mult fier decât spanacul;

✔️ are de 5 ori mai mult calciu decât laptele de vacă;

✔️ are de 2 ori mai mult potasiu decât o banană;

✔️ are de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele şi are rol protector;

✔️ este săţioasă, ajută digestia şi te menţine în formă;

 

Căpșuni și zmeură:

✔️ sunt o sursă excelentă de vitamina C

✔️ sunt benefice împotriva cancerului;

✔️ ajută la prevenirea/ameliorarea anumitor boli precum diabet;

✔️ reglează nivelul colesterolului, reduce ridurile şi ajută la pierderea kilogramelor în plus;

✔️ menține sănătatea cardiovasculară;

 

Valori nutriţionale per porţie : 316 kcal

 

Spor! 🌳

 


 

Reţeta

 

Timp de preparare: 10 minute

 

Porţii: 3

 

Ingrediente:

 

  • 400 ml lapte (de preferat să fie vegetal, fie din soia, migdale sau cocos)

  • 100 g seminţe de chia

  • 1 lingură de sirop de agave (opțional)

  • 200 g zmeură

  • 200 g căpșuni

  • 1 lingură fructoză (sau orice alt îndulcitor la alegere)

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Într-un castron se amestecă laptele, chia și siropul de agave. Se lasă deoparte aproximativ 7 minute deoarece seminţele de chia trebuie să absoarbă lichidul şi să îşi mărească volumul.

 

    2.   Într-o tigaie mică se amestecă zmeura și fructoza la foc mic timp de 5 minute amestecând din când în când până se face ca o dulceață.

 

    3.  Într-un pahar/castron se adaugă câteva linguri de dulceață de zmeură, apoi se umple cu budincă de chia, peste care se asezonează cu căpșuni feliate.

 

    4.  Se poate servi proaspăt la micul dejun sau se poate păstra la frigider și se va consuma ulterior ca desert.

 

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Chia pudding with raspberries and strawberries

 

This recipe is more of an inspiration for breakfast or dessert due to the simplicity with which it is prepared, the effort made and the time required to do it.

 

Benefits:

 

Chia:

✔️ has 3 times more iron than spinach;

✔️ has 5 times more calcium than cow's milk;

✔️ has 2 times more potassium than a banana;

✔️ has 3 times more antioxidants than blueberries and has a protective role;

✔️ it is filing, helps digestion and keeps you in shape;

 

Strawberries and raspberries:

✔️ are an excellent source of vitamin C.

✔️ are beneficial against cancer;

✔️ prevent / ameliorate certain diseases such as diabetes;

✔️ regulates cholesterol levels, reduces wrinkles and helps to lose extra pounds;

✔️ maintains cardiovascular health;

 

Nutritional values per serving: 316 kcal

 

 

Recipe

 

Cooking time : 10 minutes

 

Portions: 3

 

Ingredients:

 

  • 400 ml milk (preferably vegan - soy, almond or coconut)

  • 100 g of chia seeds

  • 1 tablespoon agave syrup (optional)

  • 200 g raspberries

  • 200 g strawberries

  • 1 tablespoon fructose (or any other sweetener of your choice)

 

Instructions:

 

    1.    In a bowl, mix the milk, chia and agave syrup. Set aside for about 7 minutes as the chia seeds need to absorb the liquid and increase in volume.

 

    2.   In a small pan, mix the raspberries and fructose over low to medium heat for 5 minutes, stirring occasionally until it becomes a jam.

 

    3.   In a glass / bowl add a few tablespoons of raspberry jam, then fill with chia pudding, over which season with sliced strawberries.

 

   4.   It can be served fresh for breakfast or stored in the refrigerator and will be consumed later as a dessert.

 

 

 

Enjoy! ❤️

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro