Buddha Bowl

Buddha Bowl (sau farfuria cu de toate)

22 August 2021

 

 

 

 

Scroll down for the English version of the recipe

 

 

Deși poate părea ușor dificil de gătit, întocmai datorită diversității de ingrediente, vestea bună e că totul se prepară în același timp iar secretul este organizarea prin calcularea timpului estimativ pentru prepararea fiecărui ingredient.

 

Beneficiile unei astfel de rețete sunt destul de complexe, prin aportul de multivitamine, nutrienți și energie. De fapt, acesta este secretul pentru un stil de viață sănătos.

 

Deobicei, atunci când se prepară Buddha Bowl, se pot folosi tot felul de ingrediente, totul depinde de creativitatea ta, ce îți place să mănânci și ce combinație crezi că s-ar potrivi.

 

Pentru această rețetă, am folosit năut, tofu, orez brun, spanac, roșii cherry, morocov, avocado și cartof dulce. Opțional, se poate adăuga și sos de tahini cu boia dulce.

 

Spor la gătit! 🌳

 

 


 

Reţeta

 

Timp de preparare: 40 minute

 

Porţii: 2

 

Ingrediente:

 

  • 100 g orez brun (cam jumătate de cană cu 3 măsuri de apă)

  • 1 cartofi dulce mare

  • 1 tofu simplu

  • 1 conservă de năut

  • 1 avocado

  • 1 morcov

  • 30 g spanac 

  • câteva roșii cherry

  • câteva linguri ulei de floarea soarelui

  • sare

  • oregano

  • busuioc

  • fulgi de chilli

  • boia dulce

  • praf de usturoi

  • amidon de porumb

  • Opțional: se poate face și un sos de tahini prin amestecarea a 2 lingurițe de tahini cu boia dulce, puțină sare și apă. Se amestecă până ajunge la o consistență cremoasă.

 

Instrucţiuni:

 

1. Într-o oală mică se adaugă orezul, apă, puțină sare și se lasă la fiert, cu capacul pus, la foc mic până se evaporă apa, apoi se oprește focul și oala se lasă acoperită pentru încă 10-15 minute pentru obținerea unui orez mai pufos.

 

2.  Se curăță cartoful de coajă, se spală, se taie cubulețe și se adaugă într-o tavă pe foaie de copt. Se pune puțin ulei, sare, se amestecă și se introduce tava în cuptor la 200 de grade. Se lasă aproximativ 15-20 de minute, se oprește focul și se scoate tava din cuptor.

 

3. Se clătește năutul, se scurge de apă și se adaugă într-o tigaie, împreună cu sare, boia dulce, oregano, praf de usturoi, busuioc, fulgii de chili și puțin ulei. Se rumenesc 2 minute și se oprește focul.

 

4. Se tapetează tofu cu un șervețel pentru a absorbi apa și apoi se taie cuburi, se amestecă cu amidonul de porumb și se rumenește în puțin ulei. Se lasă cam 1 minut pe fiecare parte până devine crocant.

 

5. Într-o farfurie mai mare, ca în poza de mai sus, se adaugă câteva linguri de orez, cartoful dulce copt, năutul, tofu crocant, roșiile cherry feliate, morcov ras, spanac și cuburile de avocado. Opțional, se poate adăuga și sosul de tahini pe deasupra și se servește imediat.

 

Poftă bună! ❤️

 


 

Buddha Bowl

 

 

Although it may seem easy to prepare, precisely because of the diversity of ingredients, the good news is that everything is prepared at the same time and the secret is the organization by calculating the estimated time for the preparation of each ingredient.

 

The benefits of such recipe are quite complex, through the intake of multivitamins, nutrients and energy. In fact, this is the secret of a healthy lifestyle.

 

Usually, when preparing the Buddha Bowl, you can use all kinds of ingredients, it all depends on your creativity, what you like to eat and what combination you think would suit.

 

For this recipe, I used chickpeas, tofu, brown rice, spinach, cherry tomatoes, carrots, avocado and sweet potatoes. Optionally, you can add tahini sauce with paprika.

 

Recipe

 

Cooking time : 40 minutes

 

Portions: 2

 

Ingredients:

 

  • 100 g brown rice (about 1/2 cup with 3 measures of water)

  • 1 large sweet potato

  • 1 plain tofu

  • 1 canned chickpeas

  • 1 avocado

  • 1 carrot

  • 30 g spinach

  • 1 canned chickpeas

  • few cherry tomatoes

  • few tbsp sunflower oil

  • salt

  • oregano

  • basil

  • chilli flakes

  • sweet paprika

  • garlic powder

  • corn starch

  • Optional: you can also make a tahini sauce by mixing 2 teaspoons of tahini with paprika, a little salt and water. Mix until it reaches a creamy consistency.

 

Instructions:

 

1. In a small pot add the rice, water and a little salt and let it boil, with the lid on, over low heat until the water evaporates, then turn off the heat and leave the pot covered for another 10-15 minutes to obtain a fluffier rice.

 

2. Peel the potato, wash it, cut it into cubes and add it to a tray on a baking sheet. Put a little oil, salt, mix and put the tray in the oven at 200 degrees. Leave for about 15-20 minutes, turn off the heat and remove the tray from the oven.

 

3. Rinse the chickpeas, drain the water and add to a pan, along with salt, paprika, oregano, garlic powder, basil, chili flakes and a little oil. Brown for 2 minutes and turn off the heat.

 

4. Line the tofu with a napkin to absorb water and then cut into cubes, mix with cornstarch and brown in a little oil. Leave for about 1 minute on each side until crispy.

 

5. In a larger plate, as in the picture above, add a few tablespoons of rice, baked sweet potato, chickpeas, crispy tofu, sliced ​​cherry tomatoes, grated carrot, spinach and avocado cubes. Optionally, you can add the tahini sauce on top and serve immediately.

 

 

Enjoy! ❤️

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro