Supa crema

Banana bread cu căpşuni

24 March 2020

 

Înainte să fac această reţetă, m-am gândit că vreau să fac banana bread dar nu varianta clasică şi mi-am dorit să fiu mai creativă. Prin urmare, mi-a reuşit, dar am reuşit ca mirosul pătrunzător de căpşuni să ajungă şi pe la vecini :)

 

Din păcate, nu pot descrie în cuvinte cât de frumos poate să miroasă banana bread cu căpşuni şi cât de gustoasă poate fi, aşa că, o să vă las pe voi să încercaţi această reţetă şi să-mi spuneţi cum vi s-a părut.

 

Secretul acestei reţete este sarea, care amplifică gustul dulce şi în acelaşi timp este important să nu amestecati prea mult aluatul, altfel se activează glutenul din faină şi nu se mai coace în mod corespunzător.

 

Spor la gătit!


Reţeta

 

Timp de preparare: 75 minute

 

Porţii: 8

 

Ingrediente:

 

  • 300 g făină albă de grâu

  • 200 g făină de ovăz

  • 4 banane coapte

  • 2 linguri cu zahăr (de cocos/mesteacăn/fructoză etc, în funcţie de preferinţă) 

  • 1 praf de copt

  • 150 ml de ulei

  • 1 linguriţă de scorţişoară

  • 1 esenţă de vanilie

  • 1 vârf de sare

  • 200 g căpşuni tăiate mărunt

  • 150 ml lapte de soia sau poate fi înlocuit cu apă

 

Instrucţiuni:

 

    1.    Într-un castron se zdrobesc bananele cu o furculiţă până se obţine o pastă.

 

    2.    Peste banane se adaugă uleiul, esenţa de vanilie, laptele şi se amestecă cu un tel până se incorporează toate ingredientele.

 

    3.  Separat, într-un alt castron se adaugă şi se amestecă făina de grâu şi de ovăz, împreună cu zahărul, praful de copt, scorţişoara şi sarea.

 

   4.  Compoziţia solidă se adaugă treptat peste cea lichidă şi se amestecă uşor timp de 30 de secunde, apoi se adaugă şi căpşunile.

 

    5.    Se tapetează o tavă cu ulei în care se răstoarnă întreg conţinutul, se decorează cu căpşuni, fulgi de migdale şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit la foc mare/200° timp de 20 de minute.

 

    6.    După 20 de minute, se scade temperatura cuptorului la 180° sau la foc mic/moderat şi se mai lasă în cuptor încă 40 de minute. Din când în când, se verifică dacă s-a copt aluatul prin testul cu scobitoarea iar dacă aceasta iese curată atunci preparatul este gata.

 

    7.  După ce se scoate tava din cuptor, se lasă la răcit cel puţin 2 ore (asta dacă rezistaţi tentaţiei de a o devora). Se poate servi cu o cană de lapte cald sau cu fructe, atât la desert cât şi ca mic dejun.

 

Poftă bună! ❤️


 

Contact

 

contact@inspiratii.ro

Citat preferat

 

”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”

 

 

Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială  sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.

 

Contact

 

contact@inspiratii.ro