Reţeta
Timp de preparare: 50 minute
Porţii: 4
Ingrediente:
2 ardei galbeni
2 ardei roşii
200 g quinoa albă
4 linguri de porumb
4 căţei de usturoi
3 linguri de nucă măcinată
1 legătură de ceapă verde tocată
1 ceapă albă/roşie
boia afumată
sare
piper
2 linguri de ulei
1 lingură pătrunjel tocat
Instrucţiuni:
1. Se îndepărtează cotorul ardeilor şi se curăţă de seminţe;
2. Într-o tavă se pun ardeii pe o foaie de copt şi se bagă în cuptorul preîncălzit la foc mare timp de 10 minute, apoi la foc mediu pentru încă 20 de minute;
3. Între timp, se pune quinoa la fiert într-un litru de apă;
4. Ceapa alba/roşie şi usturoiul se taie mărunt şi se rumenesc într-o tigaie în care mai adaugăm 2 linguri cu ulei, 1/2 linguriţă de boia afumată, puţină sare şi piper. După câteva minute, focul se opreşte şi tigaia se pune deoparte.
5. După 20 de minute, se poate gusta din quinoa pentru a verifica dacă este fiartă iar dacă se simte că este gătită atunci întreg conţinutul se varsă într-un castron mai mare ( în mod normal trebuie aşteptat până se evaporă apa în timpul fierberii);
6. Se adaugă porumbul, nuca, ceapa verde, sarea, piperul, ceapa şi usturoiul rumenite peste quinoa şi se amestecă până se incorporează toate ingredientele;
7. După 30 de minute, se scoate tava din cuptor şi se lasă ardeii la răcit timp de 5 minute, apoi se adaugă conţinutul de quinoa în ardei şi se mai lasă la cuptor încă 10 minute;
8. Se presară pătrunjel deasupra şi se poate servi cu gogoşari în oţet.
Poftă bună! ❤️
contact@inspiratii.ro
”Fiecare reuşită începe cu decizia de a încerca”
Toate textele şi materialele prezentate pe site sunt proprietatea inspiratii.ro , fiind interzisă reproducerea parţială sau integrală a continutului acestui site pe alte pagini web sau in orice altă formă fară acordul scris al inspiratii.ro.
Contact
contact@inspiratii.ro